Terör şüphelisine kimyasal silah suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Terör şüphelisine kimyasal silah suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 14:00

İngiltere’nin Liverpool kentinde geçen hafta düzenlenen bir anti-terör operasyonu sırasında tutuklanan 31 yaşındaki Muhammed Ammer Ali’nin kimyasal silah elde etmeye çalışma suçlaması ile mahkemeye çıkacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Polis, ilk etapta sadece terör eylemi planladığı ve teröristlere yataklık ettiği şüphesi ile gözaltına alınan Ali’nin Ocak ayında siyanürden 6 bin kat daha öldürücü olan Ricin zehrini ele geçirmeye çalıştığını tespit ettiklerini açıkladı.

Yetkililer, şüphelinin yakın zamanda İngiltere’de ya da yurtdışında bir terör saldırısı gerçekleştirmeyi planladığı yönünde bir delile ise ulaşmadıklarını belirtti.

Ali Salı günü Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Geçen yıl aralarında başkan Barack Obama’nın da bulunduğu bir grup ABD’li siyasetçiye içinde ricin bulunan zarflar gönderilmişti. Siyasetçilere ulaşmadan el konulan zarfları gönderdiği tespit edilen Teksaslı oyuncu Shannon Richardson (36) 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Richardson’ın ricin zehrini internet üzerinden satın aldığı ve zarfları ayrı yaşadığı kocasını zan altında bırakmak için gönderdiği tespit edilmişti.

Ricin zehri keneotundan yapılıyor ve zehrin bir mikrogramı yani bir tuz tanesi kadar küçük bir miktarı yetişkin bir insanı öldürebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!