TEOG yorumları – TEOG sınavı zor muydu?

Güncelleme Tarihi:

TEOG yorumları – TEOG sınavı zor muydu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 12:51

TEOG soru yorumları gelmeye başladı. 26- 27 Nisan tarihlerinde gerçekleşen TEOG'un son gün oturumları saat 12.00’de bitti. Öğrencilerden alınan yorumlara göre; fen bilimleri testinde dikkat gerektiren sorular olduğunu, oturumların en zor sınavının bu ders olduğunu belirtti. Bazı adaylar T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavının kolay olduğunu söylerken, kimileri ise bilgi içerikli sorular olmasından yakındı. İşte, TEOG soru yorumları!

Haberin Devamı

TEOG 2. Dönem sınavları bugün tamamlandı. Üniversite girmek için ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilk günkü oturumu olan tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerinin yer aldığı LYS-4 (Sosyal Bilimler) bitti. İkinci gün yapılan fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil TEOG sorularını yorumlayan öğrenciler, fen sorularının zorluğunda yakındı.Öğrencilerin yüzünü güldüren ise yabancı dil ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı oldu. Uzmanlar, öğrencilerden edindikleri bilgilere göre yaptıkları değerlendirmede sınavın zorlayıcı olmadığını belirtirken, yorum kabiliyetini ölçen soruların da yer aldığını söyledi.

TEOG YORUMLARI

 İstanbul Kadıköy Bahariye Ortaokulu'nda velilerin de öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrencilerin sınava yönelik yorumları ise şöyle:

Haberin Devamı

Yusuf Bahadır Bülbül: İngilizce kolaydı, aklıma takılan soru olmadı, en çok matematikte zorlandım. Genel olarak iyi geçti. Sınav bittiği için mutluyum. Amacım iyi eğitim almak. 

Mert Kutengin: İngilizce sınavı kolaydı, ilginç soru yoktu, zamanı iyi kullandım, dikkat gerektiren sorular bulunuyordu. Oturumlarda en zor fen bilgisiydi. Gelecekte psikolog olmak için iyi bir liseyi hedefliyorum. 

Emir Kara: İnkılap ve Atatürkçülük testi kolaydı, sorular ders içeriğinden çıktı. Bütün sorulara yanıt verdim. Farklı ilginç bir soru yoktu. Genel olarak oturumlar iyi geçiyor. En zor matematikti. Hedefim mimarlık okumak.

Hakan Kırtan: İlk sınav çok iyi geçti. Dikkat gerektiren sorular vardı. Geçen döneme göre sorular daha kolaydı. Çalıştığım konulardan çıktı. TEOG biteceği için mutluyum. Kadıköy Anadolu Lisesi'ni kazanmak istiyorum. Genel olarak TEOG iyi geçiyor.

TEOG SOSYAL MEDYA YORUMLARI

SON FECİ SUBAŞI‏ @pinkmoonbae

İlk teoga göre sonuçlarım baya iyi #TEOG

İrem‏ @theirewq

Meb sadece fen ile matematiği kasıyor galiba #teog

Nisa Nur ✌‏ @nisa23_nur23

#TEOG ingilizce de wash diye bi soru vardı resimli ben gittim çamaşır yıkamak yaptım meğerse asmakmış ingilizce 1 yanlış sanırım.

Haberin Devamı

no name kahpeler‏ @sanasehirlervar

iki sınavdan toplam 14 yanlışım var gözümün önünde led lambalar yanıp yanıp sönüyor. #teog

Fangirl 🔥‏ @louehdicklinson

Bu gün Teog çok kolaydı olum İngilizce full bu gün için toplam 2 yanlış

burcu‏ @aburcubuurr

#teog tam türkçe çok çok basit derken diğer derslerden gelen "o daha ne ki" darbesi! Hayallerim gözümün önünden akıp gitti...

ا بيضاء‏ @beyzklkc

Beklemediğim öğrencilerden biri full yapmış diğeri 1 yanlış. Bu Teog'da rekora koşacağız sanırım. Çok şükür.

Dr. Müh.‏ @Dr_Muh

evet kolaymış, etrafımda kime sorsam full bekliyor,en fazla 1 yanlış var, karneler de hep 100 olduğuna göre herkes GS lisesinde mi ? #teog

 

BAKMADAN GEÇME!