TEOG tercih robotu nasıl kullanılır? TEOG tercihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

TEOG tercih robotu nasıl kullanılır TEOG tercihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 23:27

TEOG tercih robotu aracılığıyla tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği tercih dönemini merakla bekliyor. TEOG tercihleri ne zaman sorusu ile bu işlemlerin hangi tarihte gerçekleşeceğini öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler, detayları sorguluyor. Peki, TEOG tercihleri ne zaman gerçekleşecek? İşte, tercih robotu ve ek kontenjanlarla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TEOG tercihleri için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca öğrencinin liseye geçişi için büyük önem arz eden TEOG tercihleri, sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenmeye başlandı. Peki, Millli Eğitim Bakanlığı'nın güvencesinde gerçekleştirilecek olan TEOG tercihleri ne zaman gerçekleştirilecek? İşte, merakla beklenen konu hakkında detaylı bilgiler 

Tercihler öncesi aşağıda yer alan robotu kullanarak okul belirleyebilirsiniz;

TEOG TERCİH ROBOTU

TERCİH YAPMADAN BUNLARA DİKKAT

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) rehberinde, adayların tercih yapacakları okulların tanıtım bilgileri, kontenjan, yabancı dil, pansiyon durumu, öğretim süresi, alan ve dal bilgilerini nasıl öğrenebilecekleriyle ilgili bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

Rehbere göre adaylar, tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm duyurulara www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilecek ve tüm ortaokul müdürlüklerinden tercih süreciyle ilgili bilgi alabilecek.

Öğrenciler yerleştirmeye esas puanlarına (YEP) itiraz için 10 Temmuz'a kadar velileri aracılığıyla T.C. kimlik numarasıyla rehberde yer alan bankalara 20 lira yatıraraktan sonra itirazın nedeninin yer aldığı dilekçe ve varsa gerekli belgeler de eklenerek Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvuracak.

Rehberde, yerleştirme işlemleri tercihlerinin ne zaman, hangi adresten yapılacağına, tercih işlemlerinde öğrencilerin taşıması gereken genel başvuru şartlarının neler olduğuna da yer verildi.

Buna göre öğrenciler, yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunacak.

Yerleştirme işlemlerinde dikkat edilecek hususlar da rehberde

Özel okullara 30 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde kayıt yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacak, öğrenciler ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Yerleştirme işlemleri yapılırken dikkat edilecek hususların, öğrencilerin yerleştirildikleri okula nasıl kayıt yaptıracaklarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı rehberde, tercih yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemlerini nasıl yapacakları ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerinse nereye başvurmaları gerektiğine ait bilgiler yer aldı.

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos'ta www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Öğrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklar. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekiyor. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirme gerçekleştiriliyor.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS’TA

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

BOŞ KALAN KONTENJANLAR 11 EYLÜL'DE DEĞERLENDİRİLECEK

2017 öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Haberin Devamı

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

BAKMADAN GEÇME!