TEOG şampiyonlarına yemek

Güncelleme Tarihi:

TEOG şampiyonlarına yemek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 17:54

TEOG şampiyonlarına yemek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaptığı tespit edilen 119 öğrenci ve aileleri ile birlikte öğle yemeği yedi.
Programda konuşan Vali Gül, öğrencilere bundan sonraki süreçte de başarılar dileyerek, "Eğitimde verdiğiniz emeklerin karşılığını hemen bir gün sonra alamıyorsunuz. 119 öğrencinin girdikleri sınavda tam puan alması bizim için övünülecek bir şey. Her ne kadar ikinci TEOG sınavı birinciye göre daha kolay olsa bile sonuç itibari ile bu sadece Sivas'a özgü bir şey değil. Bütün Türkiye'de ve Sivas'taki bütün öğrencilere böyle. Dolayısı ile sizin çocuklarınız yaşıtları ile girdikleri sınav sonucunda tam puan alarak onları geride bıraktı" dedi.
Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Gül, "119 çocuğun hem il merkezinde hem de ilçelerde olması şunu gösteriyor, çalışılırsa Altınyayla'da, Gürün'de de, Zara'da, Suşehri'nde de tam puan alınabiliyor. Yine eğer çalışılmazsa merkezde de ilçelerde de başarısız olunuyor. Burada yine şöyle bir tespit yapabiliriz, dershaneler kapatıldıktan sonra bunun eğitime olumlu şekilde yansıdığını görüyoruz. Özellikle fırsat eşitliğinin oluşu ve bu fırsat eşitliği neticesinde köydeki öğrencimizin de devlet okulunda okuyan öğrencimizin de özel okulda okuyan öğrenci kadar şansa sahip olduğunu görüyoruz. Kısaca ilgili öğrenci, ilgili veli, ilgili öğretmen, ilgili idareci bir araya geldiğinde köyde, ilçede, şehir merkezinde de başarı oluyor" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatları ile programı düzenlediklerini belirten Gül, "Sayın Bakanımız her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor. Gözlerinizden öpüyor. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz başta olmak üzere, bütün milli eğitim kadrosuna, bütün velilerimize ve hiç şüphesiz başarının mimarları öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Vali Gül daha sonra eşi Gülden Gül ile birlikte masaları tek tek gezerek öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!