TEOG şampiyonları ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

TEOG şampiyonları ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 13:36

TEOG şampiyonları ödüllendirildi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Muzaffer Sarısözen Ortaokulu'nda, 'Bahçem Şen Gönlüm Şen' adlı yenilikçilik projesinin tanıtımı, sergiler ve kermesi kapsayan yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte TEOG sınavında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Okul bahçesindeki etkinliklere Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Karahan, Şube Müdürleri Mücahit Gül ve Fahrettin Bülbül ile okul müdürleri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

TEOG BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul Müdür Vekili Halis Bacak'ın konuşması ile başlayan programda, daha sonra dönem içindeki başarı ve faaliyetlerinden dolayı öğretmen ve öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan, birinci dönem yapılan TEOG sınavında okul birincisi olan Gökçe Bengüsu Çubukçu ve ikinci dönem yapılan TEOG sınavında kesin olmayan sonuçlara göre 120 soruyu doğru cevaplayarak okul birincisi ve Türkiye Birincisi olan Rümeysa Akkaş'ı tebrik ederek altınla ödüllendirdi.

TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ BEKLİYORUZ

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Karahan ise 'Bahçem Şen Gönlüm' projesinde emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Çiltaş Altan'a plaket ve çiçek takdim etti. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Karahan, "Geçen yıl 'Eğitimde Sivasi Hareketi' projemiz Türkiye birincisi oldu. Geçen yıl okullarımızdan yeterli düzeyde başvuru elde edememiştik. Bu sene 200'ün üzerinde yenilikçilik ödülleri proje başvurumuz var. İnşallah hocamızın yaptığı proje Türkiye birincisi olur. Okullarımızdan inşallah bütün dallarda Türkiye birinciliği elde ederiz. Ayrıca geçen yıl ilimizde TÜBİTAK projelerinde 25 başvurumuz vardı. Bu yıl bilim fuarları başvuru sayısı 90'a çıktı. 90 okulumuzda proje yapıyoruz. Bu şu anlama geliyor. Her okulumuz TÜBİTAK projelerinde 5 bin lira ile destekleniyor. İlimizde bunun toplamdaki katkısı 500 bin lira" dedi.

Ödül töreninin ardından bilim fuarı ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!