Tendürek’te 28 saatlik operasyon

Güncelleme Tarihi:

Tendürek’te 28 saatlik operasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 15:00

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tendürek Dağı bölgesinde düzenlenen “Şehit Tankçı Yarbay İhsan Ejdar-1” operasyonunda, 6 sığınak ve birbirine irtibatlı 4 mağara yerle bir edildi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Tankçı Yarbay İhsan Ejdar’ın isminin verildiği operasyonla tespit edilen sığınak ve mağaralara operasyon düzenlendi. Genelkurmay kaynakları, tespit edilen mağara ve sığınakların kış tertiplenmesine hazırlanan teröristlerce kullanılamayacak tarzda tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğini bildirdi. 

Haberin Devamı

Özel Kuvvetler’in 27 Kasım günü saat 18.00’de başlattığı ve 28 saat sonra 28 Kasım günü saat 22.00’de sona eren operasyonda, tespit edilen 6 sığınak ve birbirine irtibatlı 4 mağarada muhtelif cins ve miktarda mühimmat ve malzeme ele geçirildi. Mağara ve sığınaklar kış tertiplenmesine hazırlanan teröristlerin kullanamayacağı tarzda tahrip edildi.  Ele geçirilen yaşam malzemeleri yerinde imha edildi. 

Tendürek’te 28 saatlik operasyon




Mağara ve sığınaklarda ele geçirilen mühimmat ve malzeme listesi şöyle: “1500 kg amonyum nitrat, 100 adet muhtelif fişek, bir adet Kaleşnikof  şarjörü, patlamış bir adet havan mühimmatı, bir Yaesu telsiz, muhtelif boyutlarda 10 adet akü, bir DVD okuyucu, birbirine geçişli dört mağara içerisinde kurulu beş soğuk iklim çadırı, iki büyük bidon içerisinde tıbbi malzeme, muhtelif cins ve miktarda erzak, muhtelif cins ve miktarda mutfak malzemesi, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi,Öögütsel dokümanlar, muhtelif kırtasiye malzemesi, bir adet mavi branda, dört kürek, dört balyoz, bir rulo inşaat teli, muhtelif cins ve miktarda çivi.”

BAKMADAN GEÇME!