Temizlediği sokağa heykeli dikildi

Güncelleme Tarihi:

Temizlediği sokağa heykeli dikildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 01:00

Maltepe Yalı Mahallesi sakinleri, 17 yıldır semtlerinde çalışan temizlik işçisi Gazi Ceran’ın heykelini dikti.

Haberin Devamı

1983 yılında bu işe başlayan Sivas doğumlu Ceran, 1992’de 17 yıl sokaklarını arşınlayacağı Yalı Mahallesi’yle tanıştı. Gazi Ceran, yıllar içinde mahallenin en sevilen kişisi haline geldi. Her sabah esnaf kepenk açmadan işe başladı. Mahalleli, Ceran’ın mesaiye başladığını sokaktaki süpürge hışırtısından ya da teneke faraşın çıkardığı tıkırtılardan anlar hale geldi. 1995’de başka bir yere gönderilen Gazi Ceran, mahallelinin isyanıyla, semtten sadece bir gün ayrı kaldı.

Birlikte karar verdiler

Ceran’ın heykelini dikme fikri, Beşçeşmeler Meydanı’nda 7 yıldır duran mermer bir heykelin ağustos ayında belediye tarafından kaldırılmasıyla başladı. Esnaf, Anadolu Güzel Sanatlar Derneği’nde resim heykel dersleri veren Güner Yener’e mahalleyi anlatan bir heykel yapmasını teklif etti. Bunun üzerine nasıl bir heykel yapılacağı tartışıldı ve sonunda Gazi Ceran’ın heykelinin yapılmasına karar verildi.

Emeklilikte buradayım

Haberin Devamı

Heykelini görmenin garip bir duygu olduğunu anlatan Gazi Ceran, şunları söyledi: “Üzerimdeki tulumdan hep onur duydum. Çocuğumu bu işten kazandığım parayla okuttum. İşime duyduğum saygının başkaları tarafından takdir edilmesi onur verici. Mahalleli izin verirse şubatta emekli olacağım ama günlerim yine burada geçecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!