Teminatı biziz

Güncelleme Tarihi:

Teminatı biziz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 21:53

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, OHAL ile ilgili “Temel hak ve özgürlüklerle ilgili en ufak bir kısıtlama olmayacağının teminatının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet olduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, önceki gece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında OHAL kararının toplumda endişeye neden olabileceği görüşü dile getirildi. Toplantıda, Başbakan, bakan ve parti yöneticilerinin muhalefete ve kamuoyuna OHAL çerçevesini anlatmaları istendi. Canikli, “Resmi olarak söylüyorum” diyerek, Hürriyet’e şunları anlattı: “OHAL uygulaması endişe edildiği gibi hak ve özgürlüklerin kısıtlanması için kullanılmayacak. Çok net söylüyorum, OHAL kararını iki konu için aldık. Biri darbe çetesinin kamudan hızlı temizlemek ve sonuç almak, ikincisi gözaltı sürelerini uzatabilmek. Anayasa bize gözaltı sürelerinin uzatılması konusunda OHAL dışında bir seçenek bırakmıyor.

HİÇBİR KISITLAMA GELMEYECEK

OHAL yasasından kaynaklanan kaygılar olduğunu biliyorum. Ancak göreceksiniz ki darbecilerle ve cemaatle mücadele dışında kullanılmayacak. Hiç kimse OHAL’i hayatında görmeyecek ve hissetmeyecek. Darbeciler ve cemaatle mücadele dışında hiçbir karar alınmayacak. Ne yayın organları, ne kitaplar, ne gösteri ve yürüyüş, ne temel hak ve hürriyetlerle ilgili sınırlama kısıtlama gelecek. En ufak bir engellemeyle karşılaşılmayacak. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz bunun kefilidir, teminatıdır. Bu darbe girişimin ardından bir fırsat yakaladık. Milli mutabakatın tadına vardık. Çatışma ortamının yaratılmaması için elimizden geleni yapacağız. Yüzde 99 değil, yüzde 100 emin olmadan kimseyle ilgili bir karar alınmayacak. Meclis’i kapatmayacağız. Ekonomi yasalarının hiçbirini KHK ile yapmayacağız.”

 

BAKMADAN GEÇME!