TEMA Vakfı’ndan Siyasi Partilere ’Doğa’ Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

TEMA Vakfı’ndan Siyasi Partilere ’Doğa’ Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:39

TEMA VAKFI

TEMA Vakfı, Eko-Siyaset 2015 Bildirgesi ile tüm siyasi partileri doğayla ilgili sorunları ve çözümleri siyasetin merkezine taşımaya çağırdı. TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, siyasetçileri sürdürülebilir yaşam için doğanın ve çevrenin korunmasını amaç edinen politikalar oluşturmaya davet etti.
Günümüz siyasetini doğrudan etkileyen bölgesel çatışmalar, mülteci sorunu, ekonomik kayıplar ve risklerin doğrudan çevre ve doğayla bağlantılı olduğunu belirten TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, "Bildirge ile siyasi partileri, özüne sadece insanı koyan kalkınma ve büyüme odaklı politikalar yerine, ekosistemdeki tüm canlı ve cansız varlıkları bütüncül bir şekilde ele alan, ekosistem hakkını gözeten ve sadece bugünün değil gelecek nesillerin haklarını tanıyan ‘Çevre Yönetimi ve Doğal Varlıkların Korunması’ stratejileri ve politikaları oluşturmaya davet ediyoruz" dedi.
TEMA Vakfı’nın hazırladığı ve Meclis’teki tüm siyasi partilerle paylaştığı Eko-Siyaset 2015 Bildirgesi’ni hatırlatan Çoğal, "Bildirgede toprak, su, orman gibi doğal varlıklarımızın ve onların oluşturduğu ekosistemlerin korunmasından, iklim değişikliğiyle mücadeleye ve sürdürülebilir tarıma varan öneriler yer alıyor" dedi.
TEMA Vakfı Eko-Siyaset 2015 Bildirgesi’nde Türkiye’nin toprak, su varlıkları ile biyolojik çeşitliliğini etkileyen başlıca uygulamalar, iklim değişikliği ve bunlara ilişkin mevzuat ve politikalar inceleniyor. Türkiye’nin enerji ve madencilik politikaları, neden oldukları tahribatın ölçeği, şiddeti ve etkileri dikkate alınarak değerlendiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!