TEMA gönüllüsü öğrenciler okul bahçesinde sera kurdu

Güncelleme Tarihi:

TEMA gönüllüsü öğrenciler okul bahçesinde sera kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 11:32

TEMA gönüllüsü öğrenciler okul bahçesinde sera kurdu

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta gönüllüsü lise öğrencileri, okul bahçesine kurdukları serada, marul, dere otu, turp gibi organik ürünler yetiştirdi.
TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilcisi Timur Yıldız, TEMA Eğitim Programı kapsamında Milli İrade Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, öğrenciler tarafından kurulan serayı gezdi. TEMA Okul Temsilcisi Elçin Karaaslan gözetiminde, kendi imkanlarıyla oluşturdukları serada marul, dere otu, turp gibi organik ürünler üreten öğrenciler, gerçekleştirdikleri üretim ve toprağa yakın olmalarının verdiği mutluluğu TEMA gönüllüleriyle paylaştı. TEMA İl Temsilcisi Timur Yıldız, TEMA Eğitim Programı okulları ziyaret ederek, çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Eğitim programları kapsamında belirli okullardan gönüllü temsilci seçerek, okullarda doğa temalı programların yaygınlaşmasına katkıda bulunduklarını kaydeden Yıldız, “Bu kapsamda Milli İrade Anadolu İmam-Hatip Lisesi temsilcimiz Elçin Karaaslan ve öğrencilerinin oluşturduğu serayı ziyaret ettik. Öğrencilerin burada toprakla uğraşması, organik ürünler yetiştirme konusunda toprağa yakın olmaları bizleri mutlu etti. Doğayı, toprağı, üretimi seven çocuklar yetiştirmek adına okullarımızda gerçekleşen bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Bu gün de çocuklarımızın heyecanını ortak olduk. Bu heyecanı tüm okullarımızda yaymak istiyoruz. TEMA Temsilcimiz Elçin Karaaslan’a ve öğrencilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldız, şuana kadar 14 okulda TEMA konulu çeşitli programlar gerçekleştirdiklerini belirterek, önümüzdeki haftalarda mahalle temizliği ve doğa yürüyüşleri gerçekleştireceklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!