Telsizciler iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Telsizciler iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 13:22

Telsizciler iftarda buluştu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'daki 'Acil Afet Haberleşme İstasyonu'nu işleten Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nin üyesi lisanslı telsiz operatörleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

TRAC Antalya Şubesi Başkanı Sıtkı Atasoy, ikinci başkan Selim Şanlı, yönetim kurulu üyeleri Nedim Aymen, Muhammet Soydan, İlyas Değirmenci'nin organizasyonuyla, TRAC Genel Merkez Sekreteri Muhsin Bozkurt'un katılımıyla bir restoranda verilen iftar yemeğine Kumluca'dan da TRAC üyesi telsiz operatörleri grubu da katıldı.

Doğal afet, savaş durumunda haberleşme sistemlerinin çökmesi halinde dünyanın en ücra köşelerine kadar kısa dalga telsiz cihazlarıyla ulaşabilen, devlet adına yurt içi ve yurt dışı haberleşmeyi sağlayan, AFAD başta olmak üzere tüm arama-kurtarma birimlerine haberleşme desteği veren TRAC üyesi lisanslı amatör telsizciler birlikte oruç açıp, sohbet etti, bilgi alış-verişinde bulundu.

TRAC Antalya Şubesi Başkanı Sıtkı Atasoy, doğal afetlerde enerjinin olmadığı anlarda bile akü ve güneş enerjisi ile çalıştırılan telsiz sistemleriyle haberleşmenin önemi üzerinde durdu. Sıtkı Atasoy, Marmara ve Van depremlerinde yurt içi ve yurt dışı haberleşmede amatör telsizcilerin önemli rol oynadığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!