Televizyondan izleyip hat sanatına başladı

Güncelleme Tarihi:

Televizyondan izleyip hat sanatına başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 10:17

Televizyondan izleyip hat sanatına başladı

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun ilçesinde oturan 36 yaşındaki Hüseyin Karaca, televizyondan izlediği bir programdan esinlenerek hiçbir eğitim almadan hat sanatı tablolar yapmaya başladı.
Ağlasun Müftülüğünde geçici işçi olarak çalışan Hüseyin Karaca, televizyonda izlediği bir programdan esinlenerek hat sanatına yöneldi. Arapça harfleri ceviz ağacından yatığı levhalara işleyen Hüseyin Karaca, bunları tabloya dönüştürüyor. Bir tablo için yaklaşık bir hafta uğraştığını aktaran Hüseyin Karaca, eserlerini görücüye çıkarmak istediğini kaydetti.
Karaca, "Bu işi bir televizyon programında izledim. İlham alarak 'ben de bu işi yapabilirim' diyerek babamın ceviz tahtalarına Arapça yazıları hat oyma sanatı yöntemiyle canlandırdım. El emeğiyle yaptığım oyma sanatı ile Arapça yazılar ceviz tahtası üzerinde hayat bularak yeniden canlandı. Bunları boyayarak çerçeve yaptım. Ortaya müthiş bir sanat çıktı. Bunların hepsini sadece televizyondan izlediğim bir programdan esinlenerek yaptım. Herhangi bir kurs almadım. Otellerde de buzdan heykeller yapıyordum. Karpuzlara değişik şekiller veriyordum. Şimdi de ceviz tahtasını oyarak dini yazılar yazmaya başladım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!