Telekom’un zirve keyfi

Güncelleme Tarihi:

Telekom’un zirve keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 15:01

Kurduğu güçlü ve tecrübeli kadro ile şampiyonluk hedefleyen mavi-beyazlılar, büyük çekişme içinde geçen maçın son çeyreğindeki 20-7’lik skor ile galibiyete ulaşmayı başardı.

Haberin Devamı

Basketbol Birinci Liginin şampiyonluktaki iddialı Başkent takımı Türk Telekom, zorlu maçta Petkim’i deplasmanda 83-77 yendi ve ikinci maçını da kazanıp, liderliğini sürdürdü. Güçlü ve tecrübeli bir kadro ile sezona giren mavi-beyazlılar, ilk maçta Bandırma Kırmızı karşısında elde ettiği 17 sayılık fark ile liderlik koltuğunu ele geçirmişti. Başkent ekibi, ikinci haftada, Başantrenör Burak Gören’in geçen sezon görev yaptığı takım olan Petkim ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Enka Spor Salonu’nda oynanan müsabaka baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu.
İlk çeyrekte skor sürekli yakın giderken, Türk Telekom, bu periyodu 22-21 önde kapattı. İkinci çeyrekte de roller değişmedi. İki takım, karşılıklı basketlerle aranın açılmasına izin vermedi ve soyunma odasına 46-45’lik skorla üstün giden taraf Petkim oldu.
İkinci yarının başlaması ile birlikte daha agresif savunma yapan ve hücumda daha üretkenlik gösteren Petkim, üçüncü çeyrek sonunda skoru 70-63’e taşıdı.
Final periyodunda ise salonda çok farklı bir Türk Telekom vardı. Savunmada rakibe potayı göstermeyen mavi-beyazlılar, bu bölümde Petkim’e sadece 7 sayı şansı verdi. Rakip potada 20 sayı bulan mavi-beyazlılar, salondan 83-77 galip ayrıldı ve ikinci maçını da kazanıp, iddiasını ortaya koydu.

DARRLY MONROE TAKIMI SIRTLADI

Türk Telekom’da, Darrly Monroe 23 sayı, 11 ribaunt ve 6 asistlik performansı ile yıldızlaştı. Serhat Çetin 18, Polat ve Campbell ise 8’er sayı ile skora katkı verdi. Türk Telekom, ligdeki üçüncü hafta maçında kendi evinde Samsun Büyükşehir Belediye Anakent ile karşılaşacak.
Ligde mücadele eden Başkent’in diğer ekiplerinden Ankara DSİ, Başkent’te oynadığı müsabakada Karesispor’a 67-65 yenilirken, OGM Ormanspor, kendi evindeki mücadelede, Akhisar Belediye’yi 88-74 mağlup etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!