TELEKOM ÇITAYI YÜKSELTTİ

Güncelleme Tarihi:

TELEKOM ÇITAYI YÜKSELTTİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 00:00

Geride kalan sezona düşük bütçe ile başlayan ve ligi 13. sırada tamamlayan mavi-beyazlılar, yeni sezon öncesinde üst sıraları zorlayacak güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Başkent ekibinin, antrenör adayları Murat Didin ile Ufuk Sarıca.

Başkent’in Beko Basketbol Ligi temsilcilerinden Türk Telekom, yeni sezona hedefini büyüterek girmeyi planlıyor. Geçtiğimiz iki sezonda sok antröner değişikleriyle kötü performanslar gösteren; geride kalan sezonu 4 milyon TL bütçe ayırarak başlayan ve bu doğrultuda kadrosunu oluşturan mavi-beyazlılar, ligi küme düşme potasının iki basamak üzerinde 13. sırada tamamlamıştı.
Başkent ekibinin yönetimi, geçmişten dersler çıkararak yeni sezon öncesinde çıtayı yükseltme kararı aldı ve 13 milyon TL civarında bütçe ayırdı.
Öncelikle takımın başına iddialı bir antrenör getirmeyi planlayan Türk Telekom yönetimi, tecrübeli çalıştırıcı Murat Didin ile Pınar Karşıyaka’da geçen sezon müthiş bir çıkış yakalayan Ufuk Sarıca’yı gündemine aldı.
Murat Didin, geçen sezon Almanya Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden Gloria Giants Düsseldorf’u çalıştırmış, takımını play-off’a taşıyıp, Almanya Basketbol Birinci Ligi’ne yükseltme başarısı göstermişti.
Diğer aday Ufuk Sarıca’nın, Telekom yöneticileriyle görüştüğü ve bu görüşmede; “Ben sizin gelecek sezon için ayırmayı planladığınız bütçenin daha düşüğü ile oluşturulan Pınar Karşıyaka’da başarılı oldum. Burada, çok daha güçlü bir takım oluşturabilir ve daha iyi sonuçlar alabiliriz” dediği öğrenildi. Ufuk Sarıca’nın başında olduğu Pınar Karşıyaka, geride kalan sezon evsahipliği yaptığı FIBA Avrupa Challenge Kupası finalinde, Rus ekibi Krasnye Krylia’ya kaybedip ikinci olurken, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Medical Park Galatasaray’a elenmişti.
Yönetim, oyuncu transferi ile ilgili çalışmalara ise kısa süre içinde başlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Alper Saruhan Uşak Sportif yolunda

Türk Telekom’un geçen sezonki kadrosunda yer alan tecrübeli isimlerden Alper Saruhan, Beko Basketbol Liginin yeni ekiplerinden Uşak Sportif ile prensipte anlaştı. Uşak Sportif Kulüp Başkanı Serdar Sağıroğlu, yeni sezon transfer çalışmalarına başladıklarını bu doğrultuda geçen sezon Türk Telekom’da forma giyen 30 yaşındaki forvet Alper Saruhan ile her konuda anlaştıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!