Telefonda 30 bin lira dolandıran 2 şüpheli serbest kaldı

Güncelleme Tarihi:

Telefonda 30 bin lira dolandıran 2 şüpheli serbest kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 20:12

Telefonda 30 bin lira dolandıran 2 şüpheli serbest kaldı

Haberin Devamı

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME (İzmir), (DHA) - İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, 80 yaşındaki E.B.'nin telefonda 30 bin lirasını dolandıran 2 kişi suçüstü yakalandı. Adliyede dolandırdıkları paranın bir bölümünü iade eden, kalanını da ödeyeceklerini belirten şüpheliler, etkin pişkinlik hükümlerinden yararlanıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Çeşme'de yaşayan 80 yaşındaki E.B.'yi, geçen 12 Haziran'da arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini polis olarak tanıtıp, banka hesabının FETÖ/PDY üyeleri tarafından ele geçirildiğini belirtip, ne kadar parası olduğunu sordu. Telefondaki dolandırıcı, hesabında 230 bin lira parası olduğunu öğrendiği E.B.'den bu parayı çekip, kendilerine getirmesini istedi. Bunun üzerine E.B., bankaya gidip, paranın tamamını çekmek istedi. Ancak, banka görevlisi E.B.'ye günlük ancak 30 bin lira ödeme yapabileceklerini söyledi.
Bunun üzerine E.B., telefonla iletişim halinde olduğu dolandırıcıya durumu anlatıp, 30 bin lirayı çekti. Dalyan Mahallesi'ndeki bir ara sokakta buluştuğu dolandırıcıya parayı teslim etti.
Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan E.B., polise başvurdu. Polis, E.B.'nin paranın bir bölümünü daha bir gün sonra teslim etmek için anlaştığı dolandırıcıları teknik ve fiziki takibe aldı.
Parasını çekmek için bankaya giden E.B.'ye gişe görevlisi, polisin gazete kağıtlarından yaptığı para destelerini verdi. Bir poşete koyduğu sözde paraları E.B., Dalyan'da buluşup şüphelilere teslim edince, operasyon için düğmeye basıldı.
Şüphelilerden M.Ö. olay yerinde, S.A. ise kovalamaca sırasında ayağının takılması sonucu düşünce yakalandı. İki şüpheli, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Adliyede E.B.'nin dolandırdıkları parasının bir bölümünü iade eden 2 şüpheli, paranın harcadıkları kısmını da ödeyeceklerini belirtti. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan iki şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!