Telef olan köpeğin kuyruğunu kesen kişiye para cezası

Güncelleme Tarihi:

Telef olan köpeğin kuyruğunu kesen kişiye para cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 15:26

Telef olan köpeğin kuyruğunu kesen kişiye para cezası

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi Çaydeğirmeni Beldesi'nde bir aracın çarpması sonucu telef olan sokak köpeğinin kuyruğunu kestiği iddia edilen M.D. adli kişiye 2 bin 100 lira para cezasına uygulandı.
Olay önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi. Bir aracın çarpması sonucu telef olarak çöp konteyenerinin yanına atılan sokak köpeğinin yanına giden M.D. adlı kişi, iddiaya göre köpeğin kuyruğunu kesti. M.D., daha sonra kuyruğu yanına alıp motosikletiyle uzaklaştı. M.D.'yi elinde bıçakla köpeğin başındayken cep telefonu kamerasıyla kaydeden Osman Yıldız, görüntüleri Facebook hesabında paylaştı. Yıldız, M.D.'nin köpeği bıçaklayarak öldürdüğünü de iddia etti.
Hayvanseverlerin sosyal medyada tepki göstermesi üzerine jandarmaya şikayette bulunuldu. Jandarma, M.D.'nin ifadesini aldı. M.D'nin ifadesinde, hoşuna gittiği için köpek kuyrukları koleksiyonu yaptığını söylediği ileri sürüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, jandarmanın tuttuğu tutanak doğrultusunda M.D.'ye, 5199 sayılı kanun kapsamında 2 bin 100 lira idari para cezası uyguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!