Tekstil atölyesinde kadın işçilerle yarışıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tekstil atölyesinde kadın işçilerle yarışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:36

Tekstil atölyesinde kadın işçilerle yarışıyorlar

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi Değirmendüzü Köyü’nde faaliyet gösteren bir tekstil firmasının atölyesinde dikim ustalığı yapan Mehmet Kaygın ile dikilen kıyafetlere ütü yapan Özen Topal adeta kadın işçilere taş çıkartıyor.

Gelibolu İlçesi Değirmendüzü Köyü'nde 6 yıl önce faaliyet göstermeye başlayan Medeks Tekstil firması atölyesinde 25 kadın işçi arasında çalışan Mehmet Kaygın (36) ve Özen Topal (39) dikim ve ütü işi ile adete kadın işçileri aratmıyor.

Tekstil sektöründe 13 yıldır dikim ustası olarak çalışan Mehmet Kaygın, şuanki tekstil firmasında 1 yıldır çalışıyor. Tekstil sektöründe dikim ustalığına geç başladığını kaydeden Mehmet Kaygın, “İçimdeki istekle kısa sürede bu işi öğrendim. Tabi bu kadar bayan arasında bir makineci olarak dikiş dikmek birazda yürek işi. Zira dikişe bayanların eli daha yatkındır. Ama ben bunu sorun etmeden en az onlar kadar iyi diktiğimi sanıyorum. Burada bir ağabey, bir kardeş ilişkisi var. Herkes işini yapmaya çalışıyor. Bayan dikimi yapıyor. Etek, pantolon, bluz gibi eşyaları dikiyoruz” dedi.

Tekstil atölyesinin 6 yıllık ütücü olarak çalışan Özen Topal ise, bu mesleği 6 yıldır yaptığını söyledi. Hiç sevmediği ütü yapma işini bir meslek olarak seçtiğini belirten Topal, "İşimi şimdi severek yapıyorum. İş ortamımız güzel. İşte bir tek biz erkek işçiler olarak çok azınlıktayız. Burada çalışanların kimisi ablamız, kimisi de kardeşimiz durumundalar” diye konuştu.

Atölyenin Müdürü Efendi İşçimen, 6 yıldan bu yana üretime devam ettiklerini söyledi. Bayan giyimi üzerine çalıştıklarını kaydeden İşçimen sözlerine şöyle devam etti:

“Ayda 10 bin parça bayan eşyası dikiyoruz. Burada 25 bayan ve 2’de erkek işçimiz var. İkisinden de memnunuz. İşlerinin en iyisini yapıyorlar. Aynı zamanda bayan işçi kardeşlerimizin de en büyük yardımcıları oluyorlar. Birinin dikip, diğerinin ütülediği elbise yada gömlekler yurtiçine dağıtılırken, yurtdışına da ihraç oluyor”

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!