Zorla oyun oynattıran zararlı: Rensenware!

Güncelleme Tarihi:

Zorla oyun oynattıran zararlı: Rensenware
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 05:08

Verilerinizi alıkoyarak sizden para isteyebilen fidye yazılımlarına alışığız, ancak bu fidye yazılımı sizden para yerine bakın ne istiyor?

Haberin Devamı

Fidye yazılımları (ransomware), son zamanların sıkça konuşulan konularından. Bu tür programlar, girdikleri bilgisayardaki değerli verileri şifreleyebiliyor ve şifreyi çözmek için kurbandan para isteyebiliyorlar.

Ücretsiz şifre çözme araçları bazen verilerinizi kurtarmanızı sağlayabilse de, her zaman başarılı olamıyorlar. Şimdi ise karşımızda her zamankinden biraz farklı bir fidye yazılımı var. "Rensenware" verilerinizi şifreleyip, sizden para yerine oyun oynamanızı ve rekor kırmanızı istiyor.

Oynamanız gereken oyunun adı Touhou Seirensen ~ Undefined Fantastic Object. 1942'yi andıran shooting tarzı oyun, ondan biraz daha zor. Oyunun nasıl olduğuna dair bir fikri yukarıdaki videoyu izleyerek edinebilirsiniz.

Zorla oyun oynattıran zararlı: Rensenware

Haberin Devamı

chip.com.tr'nin haberine göre Rensenware'in bir başka ilginç yanı, geliştiricisinin ortaya çıkarak özür dilemiş ve "her şeyin birer şaka olduğunu, kimseyi incitmeyi amaçlamadığını" söylemiş olması. Geliştirici, bunun için verilerin şifresini çözen bir araç da yayınlamış bulunuyor. Elbette şaka yapmak bazen güzel ancak başkalarına zarar vermeye başladığında soruna dönüşme olasılığı var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!