Youtube Kanalının İsmi Nasıl Değiştirilir? Youtube Kanal Adı Değiştirme Adımları

Güncelleme Tarihi:

Youtube Kanalının İsmi Nasıl Değiştirilir Youtube Kanal Adı Değiştirme Adımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:42

Youtube; dünya çapında en fazla kullanılan sosyal medya platformları içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber her geçen gün; Youtube bünyesinde açılan kanal sayısında önemli artışların olduğu söz konusudur. Açılmış olan Youtube kanalının ismini, daha sonradan türlü nedenlerden dolayı değiştirmek mümkündür. Youtube kanal açma ve isim değiştirme işlemleri oldukça kolay bir işlemdir. Peki Youtube kanalının ismi nasıl değiştirilir? Youtube kanal adı değiştirme adımları nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Youtube; dünya çapında en fazla kullanılan video paylaşım platformu olarak tanımlanabilir. Youtube; pek çok içerik üreten kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Bununla beraber üretici bireyler, burada kendi videolarını paylaşmaktayken, kanallarını da arzu ettikleri gibi özelleştirmektedirler. Kanal sahiplerinin işini basit hale getirmek adına Youtube; bilgilerin farklılaştırılması sürecini kolaylaştıran bir güncelleme getirdi. Güncellemeden öncesine dek; Google hesabıyla Youtube kanal adı ve resimleri birbirine bağlıydı. Her iki hesaptaki bilgiler; ayrı şekilde değiştirilmiyordu. Yeni güncelleme sayesinde bu zorunluluk ortadan kalkmış durumdadır.

Youtube kanal ismi değiştirme işlemi; 3 ay içerisinde en çok 3 kez değiştirilmelidir. Belirtilmiş olan bu süreler içerisinde kanal ismi değiştirilmektedir. Bununla beraber isim değiştiği zaman; yeni isim hemen görülmemektedir. Belli bir güncelleme sonrasında yeni isim görünmektedir. Ortalama olarak bir veya iki gün içerisinde hesap güncellemesi ile karşılaşılacaktır. Kanal ismi değiştiğinde, kanal adı anılmış ise, bunun da değiştirilmesi oldukça önemlidir.

Youtube Kanalının İsmi Nasıl Değiştirilir?

Youtube; dünyada çok fazla kullanılan sosyal medya platformları içerisinde bulunmaktadır. Bununla beraber bu sosyal medya platformu; milyonlarca kişiye içerik üretme fırsatını sunmaktadır. Youtube hesabı açan kişiler, daha sonradan isimlerini değiştirmek istemektedirler. Bunun yanı sıra Youtube geçmiş dönemlerde Google ile ilişkiliydi. Bu yüzden; Youtube kanal adı ve profil resmini değiştirmek adına Google hesabını kullanmak gerekliydi. Bununla beraber aynı anda her iki hesabın da bilgileri değişmekteydi. Bir başka açıdan Google hesabının bilgilerini değiştirmek, oldukça zorlu bir süreçti. İçerik üreticilerini zorlayan bu durum adına; Youtube, yeni güncellemesi ile oldukça önemli bir kolaylık sağlamıştır.

Youtube’un İOS ve Android uygulamasına yeni kanal düzenleme alternatifleri eklenmiştir. Bunlar içerisinde; fotoğraf ve ad değiştirme özellikleri de yer almaktadır. Bu ayarlara erişimde bulunan kanal sahipleri, doğrudan Youtube mobil uygulaması ile kanal adı ve fotoğrafını değiştirmektedirler. Bu kısımdan değiştirilmiş olan bilgiler; Google hesabını ve Google ile ilişkilendirilen hiçbir hesabı etkilemeyecektir. Bu durum yalnızca kanala has olacaktır.

Youtube Kanal Adı Değiştirme Adımları

Youtube kanalı adını değiştirmek için bazı adımları uygulamak gereklidir. Youtube kanalının adını değiştirmek adına uygulanması gereken adımlar ise aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

- Mobilden Youtube uygulaması açılmalıdır.
- Daha sonra sağ üst kısımdaki profil resmine tıklamak gerekmektedir.
- Kanal kısmına girilmelidir.
- Ardından ''Kanalı Düzenle'' butonuna tıklanmalıdır.

Açılan sayfa üzerinde; Youtube'un yeni alternatifleri ile karşılaşmak mümkündür. Kişi; hangi bilgiyi düzenlemek istiyor ise; o kısma bir defa dokunmalıdır. Düzenleme kısmıyla karşılaşılmakta ve istenen gerçekleştirildikten sonra kaydetmek yeterlidir. Ad değişikliği yapıldıktan sonra, kanala özel URL bu durumdan etkilenmemektedir. Bunun dışında güncellemelerin kanala ve abonelere yansımanın yalnızca birkaç dakika sürdüğünü de söylemek doğru olacaktır.

Youtube adı değiştirilirken dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusudur. Kişinin hesabında doğrulama rozeti bulunuyorsa, kanalın ismini değiştirmeden önce bir defa daha düşünmekte fayda vardır. Bazı haberlere göre; kanalın adını değiştirmek, doğrulama rozetinin kanal üzerinden silinmesine sebep olmaktadır. İçerik üreten kişinin doğrulama rozetini alabilmesi adına Youtube başvuru yapması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!