Youtube İsim Nasıl Değiştirilir? 2022 Youtube Kullanıcı Adı Değiştirme Adımları

Güncelleme Tarihi:

Youtube İsim Nasıl Değiştirilir 2022 Youtube Kullanıcı Adı Değiştirme Adımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:41

Günümüzde birbirinden farklı sosyal medya platformları bulunuyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal medyaya olan ilgi de artıyor. Özellikle Youtube hesaplarından ayarlar bölümü değişiklikleri de merak ediliyor. Youtube isim nasıl değiştirilir? 2022 Youtube kullanıcı adı değiştirme adımları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Youtube kullanıcı adı değiştirme en çok kullanılan alanlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor. Bu isimlerin değiştirilmesi için de bazı detaylara dikkat ediliyor. Öncelikle kişinin Youtube kanalında oturum açması gerekiyor.

Youtube İsim Nasıl Değiştirilir?

Youtube son yıllarda en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Yıllar önce açılan Youtube kanalları yıllar sonra bile tekrar kullanılabiliyor. Bunun için ise kanalın ismi de kolay bir şekilde değiştirilebiliyor. Ne kadar uzun zaman önce açılırsa açılsın kanal ismi de kolay bir şekilde değiştirilebilir. Mevcut Youtube kanalının adının değiştirilmesi yeni kanal açılmasından çok daha avantajlıdır. Youtube kanalı açıldıktan sonra kullanıcı tarafından oturum açılmalıdır. Öncelikle Youtube kanalından oturum açılır. Sonrasında ayarlar bölümüne girilerek isim de değiştirilebilir. Doğru yollar izlendiğinde Youtube kullanıcı ismi de kolay bir şekilde değiştirilebilir.

2022 Youtube Kullanıcı Adı Değiştirme Adımları

Youtube kanalında kullanıcı adının değiştirilmesi için doğru adımları izlenmesi gerekmektedir. Youtube kullanıcı adının değiştirilmesi için şu adımlar izlenmelidir;

Haberin Devamı

Youtube kanalında oturum açılır.

Sağ üst köşede bulunan avatara gelinir. Daha sonra ise içerik stüdyosu düğmesine basılır. Buradaki düğmeye tıklanarak ayarlar bölümüne gidilir.

Youtube kullanıcı adının değiştirilmesi için genel bakış bölümünde doğrudan bağlantı aracılığı ile kanal adının yanında yer alan Google'da düzenle bölümüne tıklanır.

Youtube kanalının adı da mutlaka güncellenmelidir. En son yapılan değişikliklerin ardından kanal adı güncellenerek tamam alanı tıklanır.

Youtube platformunda Google hesabından daha farklı bir isim ve fotoğraf kullanılmak istendiğinde bir marka hesabına bağlanması sağlanır.

Kişisel Google hesabından bağlantı kurulmadan Youtube işletmesi ve marka kimliğinin desteklenmesi için de bu yapılabilir.

Youtube Kullanıcı Adı Değiştirme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Youtube kanalı kullanıcı ismi değiştirilirken pek çok detaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Youtube kanalındaki kullanıcı adı genellikle 90 günde bir 3 defa değiştirilebilir. Ayrıca Google hesabındaki isim değiştirilirse Gmail gibi Google hizmetlerindeki isimler de değişecektir. Kullanıcı adları değiştikten sonra yeni adın güncellenmesi gerekir. Yeni adın güncellenmesi ise Youtube platformunda yaklaşık birkaç gün sürebilir. Youtube kanalında kanal ismi kanal çevirileri ile çevrildiğinde bu çeviriler yeni isim ile güncellenebilir. Hesapları okul ve ya işletme yönetirse Google hesabının ayarlarından da kullanıcı adı değiştirilebilir. Gerekli durumda yardım için sistem yöneticileri ile iletişime geçilir. Eğer Youtube kanalında Google hesaplarında kullanılan isimden daha farklı bir isim kullanılması istenirse daha farklı adımlar atılmalıdır. Bunun için de öncelikle profil resmine tıklanarak kanal seçilir. Kanal ise özelleştirilir. Daha sonra hakkında sekmesi açılır. Açıklama altında ise hiçbir kanal eklenmediyse kanal açıklaması seçilir. Kanal açıklaması varsa düzenle bölümüne tıklanır. Yeni açıklama girildikten sonra ise bitti kısmı seçilir.

Youtube Marka Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Youtube marka hesabı markalara özel bir hesaptır. Bu hesap genellikle Google hesabından da farklıdır. Başka bir kanal marka hesabına bağlanırsa birden bu hesapları birden çok kişi Google hesaplarından da yönetebilir. Bu şekilde Youtube kanalının yönetimi de kolaylaşır. Marka hesaplarında güvenlik açıkları da ortadan kalkacaktır. Direk satış yapan ve ya eticaret sitelerinin de Youtube marka hesaplarının olması çok önem taşımaktadır. Youtube marka kanallarının olması satışı da arttırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!