Yaşlılara bilişim eğitimi verecekler

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılara bilişim eğitimi verecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 10:13

Microsoft Türkiye’nin de desteğiyle Çanakkale Bilişim Akademisi’nde yaşlılara yönelik bilgisayar eğitimleri veriliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkânları kısıtlı kişiler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi kapsamında artık yaşlılar da bilgisayar kullanmayı öğreniyor. T.C. Kalkınma Bakanlığı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye’nin ortaklaşa düzenlediği bu önemli sosyal sorumluluk girişimi çerçevesinde Çanakkale Bilişim Akademisi’nde Çanakkale Belediyesi, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ve gönüllü eğitmenler ile yaşlılara yönelik olarak bilgisayar eğitimleri veriliyor.

Yaşlıların büyük ilgi gösterdiği programda temel “Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi” gerçekleştiriliyor. Çanakkale Belediyesi’nin bilgisayar laboratuarında gerçekleştirilen dersler gönüllü eğitmen Mehmet Erman ULU tarafından veriliyor.

“Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi ile 7’den 70’e herkesi bilgisayar okuryazarı yapmayı hedeflediklerini belirten Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem Erkul, “Yaşlılarımızı tekrar sosyal hayatın içine çekmeyi amaçladığımız bu eğitimler ile bir anlamda onları çağın getirmiş olduğu teknolojik gelişmelerle eşdeğer ölçüde eğitim vermeye çalışıyoruz. Bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde hepsinin bizler için ayrı bir değeri olan yaşlılarımızın da çağı yakalayabilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmamız bütün Türkiye’ye örnek olacaktır ve bundan sonrada yeni projelerimizle yaşlılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!