Xiaomi Mi 9 Türkiye fiyatı açıklandı! Şaşıracaksınız...

Güncelleme Tarihi:

Xiaomi Mi 9 Türkiye fiyatı açıklandı Şaşıracaksınız...
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 19:07

Çin telefon pazarının önde gelen isimlerinden Xiaomi, bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni telefonları Xiaomi Mi 9 ve Redmi Note 7'yi tanıttı. Etkinlikte en dikkat çeken an ise yeni telefonların fiyatlarının duyurulduğu andı. Zira Türkiye pazarına düşük fiyatlarla giren şirketin bu politikasını sürdürüp sürdürmediği merak ediliyordu. İşte Xiaomi Mi 9'un Türkiye fiyatı...

Haberin Devamı

Xiaomi, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla birlikte Türkiye pazarına resmen girdi. Şirket, hem İstanbul'da üçüncü mağazasını açacağını duyurdu; hem de yeni telefonları Xiaomi Mi 9 ve Redmi Note 7'yi Türkiye'ye getirdi. Şirket, yeni telefonlarını Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanırken, fiyatlar da belli oldu. 

6 GB RAM + 64 GB depolama hafızası ile gelen Xiaomi Mi 9, 4699 TL'den satışa sunulacak. 6 GB RAM + 128 GB depolama hafızalı model ise 4999 TL'lik bir fiyat etiketine sahip.

XIAOMI MI 9 HANGİ ÖZELLİKLERLE GELİYOR?


Yeni nesil telefonlarda görmeye başladığımız ekrana gömülü kamera sistemini bu modelde tercih etmeyen Xiaomi, Mi 9'da damla çentikli bir tasarım kullanmış. Xiaomi Mi 8'e kıyasla çerçeve oranını yüzde 40 oranında daha ince olan Xiaomi Mi 9'un kavisli tasarımı da daha rahat bir tutuş sağlıyor.

Xiaomi, Samsung üretimi 6.39 inç büyüklüğündeki Full HD+ AMOLED ekranıyla da dikkat çekiyor. AMOLED ekranıyla birlikte Mi 9 kullanıcılara, 103. 8 NTSC süper geniş renk gamına ve 600 nit parlaklık sunuluyor. Gorilla Glass 6 ile korunan söz konusu bu AMOLED ekran ayrıca, HDR10 teknolojisini destekliyor. Oyun modu ve gece modu gibi yenilikleri de beraberinde getiren bu ekran, ayrıca parmak izinizide okuyabiliyor.

Gorilla Glass 6 ile korunan söz konusu bu AMOLED ekran ayrıca, HDR10 teknolojisini destekliyor. Oyun modu ve gece modu gibi yenilikleri de beraberinde getiren bu ekran, ayrıca parmak izinizide okuyabiliyor.

Haberin Devamı

Xiaomi Mi 9, f/1.75 diyafram değerine sahip olan 48 megapiksel çözünürlüğündeki bir ana kameraya ev sahipliği yapıyor. Söz konusu ana kamera ise toplamda 4 kareyi bir araya getirebiliyor. Böylece fotoğraflarınızda daha fazla ayrıntıya yer verebiliyorsunuz.

Xiaomi Mi 9'da f/2.2 diyafram açıklığında olan 12 Megapiksel telefoto, f/2.2 değerindeki 16 Megapiksel ultra geniş açılı kamera sensörü bizleri karşılıyor.

Ultra geniş açılı kamerasıyla 117 derecelik bir görüş açısını da kullanıcılara sunacak olan Mi 9’un üçlü kamerasının ayrıca PDAF ve CDAF özelliklerine de sahip.

Ön tarafındaysa 20 Megapiksel çözünürlüğündeki bir sensöre sahip olan Mi 9, ayrıca yapay zeka ve HDR desteği sayesinde oldukça başarılı selfieler çekebiliyor.

Gelelim bataryaya... 27 W hızlı şarj özelliğine ev sahipliği yapan yeni nesil amiral gemisi, donanım kısmında belirtiğimiz gibi 3300 mAh bir bataryadan güç alıyor. Snapdragon 855′in güç verimliği ve Mi 9′un özel modları sayesinde Mi 9’un bataryasının gün boyunca yetebileceğini belirtelim.

BAKMADAN GEÇME!