Xbox 360'ın ömrü

Güncelleme Tarihi:

Xbox 360ın ömrü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 10:56

Popüler oyun konsolu Xbox 360, Slim versiyonuyla gençleşti. Peki kaç yıl daha bizimle olacak.

Haberin Devamı

Yeni nesil konsollar halen bazıları için daha dün piyasaya çıkmış gibiler. Aslında birçoğu çoktan uzun yılları geride bıraktı. Bu duruma en iyi örnekse 2010 yılının Kasım ayında Xbox 360'ın beşinci senesini kutlayacak olması.

Konsollar eskiye dursun, Microsoft yöneticisi Chris Lewis'e göre Xbox 360 önümüzdeki beş yıl daha piyasada olacak. Lewis yapılan bir röportajda; " 2010 yılı bizim için büyük bir yıl olacak. Konsolumuz hayatının tam orta noktasında. Özellikle tasarladığımız Kinect ve yeni Slim modelle birlikte bir beş yıl daha piyasada olacağız " dedi. Bu durumun en büyük sebebiyse şüphesiz genel tüketicilerin neredeyse hepsinin dikkatinin Kinect üzerinde olması olarak biliniyor.

Bir konsolun on yıl piyasada kalması kesinlikle alışılmadık bir şey olmayacak. Çünkü daha önceleri piyasada büyük başarı toplayan PS2 konsolu yedi yıl boyunca dünyayı kasıp kavurmuştu. Sony Başkanı Kaz Hirai 2006 yılında yaptığı bir konuşma sırasında da PS3'ün de on yıl gibi bir süre boyunca piyasada kalacağını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!