Windows 7'de WiFi nasıl aktif edilir? Windows 7 WiFi açma

Güncelleme Tarihi:

Windows 7de WiFi nasıl aktif edilir Windows 7 WiFi açma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 21:15

Windows 7 'de wifi nasıl aktif edilir sorusu sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önemli detaylar arasında yer almaktadır. Buna bakımdan Windows 7'de WiFi nasıl aktif edilir? Windows 7 WiFi açma öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Windows 7'de WiFi nasıl aktif edilir? Windows 7 WiFi açma konularını detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 'de wifi aktivasyonu bilgisayarın internet ağı ile buluşmasının sağlanması amacı ile kullanılan bir uygulamadır. Bir bilgisayar üzerinden internet ağ bağdaştırıcısı ile birleşimi ve sonucunda web sayfalarına ulaşılması Wifi ile gerçekleşmektedir.

Windows 7'de WiFi Nasıl Aktif Edilir?

Windows 7 işletim sistemi dahilinde ve yardımı ile kullanılan tarayıcılar internet bağlantısı ile gerçekleşmektedir. Windows 7 işletim sistemi kendi içerisinde internet bağlantısına bağlanmak amacıyla sistemsel olarak seçenekler geliştirilmiştir. Kullanıcının bilgisayar üzerinden Wifii ağını açarak mevcut kullanmakta olduğu modem ismini seçmesi ve modeme özel şifresini girerek internete erişimini gerçekleştirmektedir. Windows 7 işletim sistemi içerisinde başlat menüsünden denetim masası uygulaması içerisinden Ağ ve Paylaşım Merkezi menüsünden erişim sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Ağ ve paylaşım merkezi içerisinde sol tarafta yer alan bağdaştırıcı seçenekleri içerisinde kablosuz bağlantı başlığının tıklanması ve mouse ile sağ tuş tıklanarak kablosuz ağ etkinleştir başlığını tıklamak yeterli olacaktır.

Bu seçenekler sonucunda gerekli olan wifii modem tanımlaması ve parola anahtarının girilmesi ile bilgisayar ağ bağlantısını tanımış olacaktır. Windows 7 işletim sisteminde kablosuz ağ bağdaştırıcısının bazı durumlarda bağlantı sorunu ile karşılaşılması söz konusu olabilmektedir. Bu durumda yine denetim masası üzerinden kablosuz ağ bağdaştırıcısı sorun giderme menüsü çalıştırılması ile sistemde sorunun nereden kaynaklandığı tespit edilebilmektedir.

Kablosuz ağ bağdaştırıcısı sorunlarına genel çerçevede bakılacak olursa; Modem doğru kurulmamış veya bilgisayara doğru tanımlanmamış olabilir. Modem kullanıcı adı veya parola anahtarı hatalı girilmiş olabilir, genel anlamda servis sağlayıcı üzerinden internet kesintiye uğramış olabilir. Sınırlı internet olarak bilinen modem ile bilgisayar arasına bağlantısı sıkıntısı yaşanıyor olabilir.

Bilgisayar üzerinden doğru kurulumu, kullanıcı adı ve parola doğru yapıldığı konusunda herhangi bir kuşku yoksa mutlaka internet servis sağlayıcısı ile iletişime geçilmesi uygun olacaktır.

Haberin Devamı

Windows 7 WiFi Açma

Windows 7 Wifi açma özelliği başlat menüsü altında yer alan denetim masası, ağ paylaşım merkezi ve kablosuz ağlar menüsünden kapalı olan menü etkinleştirilmek suretiyle açılacaktır. Eğer tanımlı kablosuz ağlar varsa alt bilgiler olarak kullanıcının karşısına gelecektir. Kullanıcı kendisine ait internet modemi seçerek parola girilmesi suretiyle ağ bağdaştırıcısını tanımlamış olacaktır. Her defasında parola girilmesini önlemek amacıyla otomatik olarak bağlan kutucuğu işaretlenmesi halinde sonraki tüm internet bağlantıları Windows 7 işletim sistemi üzerinden tanımlanacağı için tekrar kullanıcının giriş yapmasına ihtiyaç duyulmayacaktır.

Haberin Devamı

Windows 7 wifi açma sorunu zaman zaman yaşanabilmektedir. Bu durumda ağ bağdaştırıcısının sıfırlanması ve bilgisayarın restart edilmesi gerekebilir. Windows 7 wifii sorununu gidermek amacıyla daha önce ağ bağdaştırıcısına tanımladıkları kablosuz ağı unut seçeneğini tıklayarak sıfırlayabilir ve tekrar kablosuz ağları taramak suretiyle kullanıcı adı ve parola girişleri ile bu sorunu gidermek söz konusu olacaktır.

Modem kaynaklı veya servis sağlayıcı kaynaklı sorunlar mevcut ise kullanıcıların Wifi ağlarının kanal değişikliğini ve bağlantısının değiştirilmesi ile sorunu giderebileceklerdir.

Windows 7 ve diğer işletim sistemleri üzerinden wifi üzerinden internete bağlanma menüsü birbirine çok benzer olmaktadır. Küçük farklılık ve menü değişiklikleri kullanıcılar için sorun teşkil etmemektedir. Başlat menüsü ve denetim masası başlığı altındaki seçeneklerden internet erişim portalına ulaşmak yönergelerin açık ve net olması sebebiyle kolay olmaktadır.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!