Windows 7'de kamera nasıl açılır? Windows 7 kamera açma

Güncelleme Tarihi:

Windows 7de kamera nasıl açılır Windows 7 kamera açma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:58

Bilgisayarlarda bulunan kameralar veya dışarıdan bağlanan webcam cihazları farklı işletim sistemleri olan bilgisayarlarda açılmaktadır. Özellikle online toplantılar, görüntülü görüşmeler ve video kayıtlarında kullanılan kameralar oldukça işlevseldir. Peki, Windows 7iletim sistemi olan cihazlarda kamera nasıl açılır? Özellikleri nasıl açılır? Windows 7 ile gelen özellikler kapsamında kamera açılımları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 kendinden önceki sürümlere göre daha gelişmiş bir sistemdir. Windows 7 yüklü cihazlarda kamera açmak için Windows Movie Maker programı kullanılmaktadır.

Windows 7'de Kamera Nasıl Açılır?

Sabit bir şekilde yerleşik kamerası bulunmayan ve bulunan cihazlarda kamera farklı şekillerde açılmaktadır. Sabit bir kamerası bulunmayan dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar için usb cihazı ile bir kamera bağlanabilmektedir. Bu şekilde yapılan bağlantılar için bazı bilgisayarlarda sabit bir program bulunurken bazen ise yardımcı bir program yüklenmesi gerekebilmektedir.

Yerleşik bir kamerası bulunmayan Windows 7 işletim sistemi yüklü bilgisayarlar için yardımcı program yüklemek için Windows internet sitesinden indirme işlemi yapılabilmektedir. Yüklenecek olan yardımcı program ile kameranızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Windosw 7 kamera programlarını Windows resmi sitesinde yer alan programlar bölümünden indirme yapabilirler.

Haberin Devamı

Windows 7 işletim sistemi olan bilgisayarlarda başlat sekmesi altında yer alan arama bölümünden tarayıcılar ve kameralar bölümünü açarak bilgisayarınızda gerekli programın olup olmadığını görebilirsiniz. Yüklü bir program yok ise Windows internet sitesinden gerekli yardımcı programları bularak indirme yapabilirsiniz. Gerekli programları indirerek Windows 7 yüklü bilgisayarlarınızda rahat bir şekilde web kameranızı kullanabilirsiniz.

Dizüstü Bilgisayarlarda Kamera Nasıl Açılır?

Bir çok dizüstü bilgisayarda sabit olarak kameranın kullanılması için yardımcı bir program yüklü olarak bulunmaktadır. Windows 7 işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda kamera açılması için öncelikle bilgisayarınızda bulunan kameranın çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için bilgisayarınızın başlat çubuğunda bulunan arama bölümüne scan yani tara yazarak tarayıcı ve kameraları açarak kontrol edebilirsiniz.

Windows 7 işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarlar için ayrıca fn kısayol tuşunu kullanarak da kameranızı açabilirsiniz. Ayrıca başlat menüsünden denetim masasına giriş yaptıktan sonra yönetim sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Ardından bilgisayar yönetimi sekmesinden donanım yöneticisine girerek web kameranızı başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Windows7 işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarlarda bir aygıt listesi görünmektedir. Görüntü işleme aygıtı bölümüne tıklayarak web kameranızın adını görüntüleyebilirsiniz. Kamera adının olduğu satıra 2 kere tıkladıktan sonra etkinleştir diyerek kameranızı açabilirsiniz. Web kamera simgenizi bulamaz iseniz kamera sürücünüzü yeniden yüklemeniz ve yapılandırmanız gerekmektedir.

Windows 7 Kamera Açma

Windows işletim sistemi yüklü olan dizüstü bilgisayarlar için Windows internet sitesinden web kamera programı indirilebilmektedir. Bilgisayarlar için ana program haricinde farklı yardımcı programlarda indirilebilmektedir. Skype veya farklı görüntülü görüşme programları ve zoom gibi online görüşme ve toplantı programları ile kamera kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

Windows 7 işletim sisteminde kendinden önceki işletim sistemlerinde olan Windows Movie Maker programı bulunmadığı için online toplantılar ve görüntülü görüşmelerde kullanamamaktadırlar. Bu sebeple Windows 7 kullanıcıları bu programı Windows internet sitesinden indirebilmektedirler. Ayrıca sistem içerisinde çalışacak farklı programlarda bulunmaktadır.

Kullanıcılar Windows 7 cihazlarına bu web kamera programını indirdikten sonra film rulosu içerisinde kolayca bulabilmektedirler. Ayrıca bu kamera programı ile kullanıcılar online görüşmeler, iş toplantıları ve farklı işlemler için kullanabilmektedirler. Ayrıca yardımcı bu program sayesinde kullanıcılar web kameradan kaydettikleri görüntüleri izleyebilmektedir.

Haberin Devamı

Windows 7 işletim sistemi olan programlar ile kullanıcılar indirecekleri özel programlar ile farklı programlar kullanarak da web kamerasını kullanabilmektedirler. Kullanacakları programlar ile kullanıcılar video çekimleri ve bilgisayar kameralarını kullanarak fotoğraf çekimi de yapabilmektedirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!