Windows 7'de ekran görüntüsü nasıl alınır? Windows 7 ekran görüntüsü (SS) alma kısayolu

Güncelleme Tarihi:

Windows 7de ekran görüntüsü nasıl alınır Windows 7 ekran görüntüsü (SS) alma kısayolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:44

Microsoft üzerinden Windows de devamlı olarak güncel hale gelmekte ve değişkenlik göstermektedir. Böylece yenilenen yapıları üzerinden farklı yapılarda değerlendirilir. Özellikle Windows 7'nin çok fazla kullanıldığını ifade etmek mümkündür. Peki, Windows 7'de ekran görüntüsü nasıl alınır? Windows 7 ekran görüntüsü (SS) alma kısayolu üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

Genelde Windows üzerinden ekran görüntüsü almak için, modele bağlı şekilde uygulama farklılık gösterir. Yani diğer bir ifade ile Windows 7 ya da Windows 8 ve Windows 10 gibi seçenekler doğrusunda durum farklılık yaratabilir. Böyle zamanlarda kullanılan Windows sistemine bağlı şekilde belli başlı bazı uygulamalar ön plana çıkar. Bu uygulamalar doğrultusunda ekran görüntüsü alınır ve farklı amaçlar eşliğinde kullanılır.

Windows 7'de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Eski bir sürüm olmasına rağmen günümüzde Windows 7 en çok kullanılan seçenekler içerisinde gelir. Çünkü kullanışlı ara yüzü ve aynı zamanda biraz eski bilgisayara sahip olan kişiler için önemli bir yere sahiptir. Tabii diğer ürünlere göre Windows 7 üzerinden ekran görüntüsü almak için bazı farklı işlemler yapmak gerekir. Bu işlemler sırası ile ele alındıktan sonra, alınan ekran görüntüsü bilgisayarın dosyasına eklenir. Sonuç olarak alınan dosya üzerinden ekran görüntüsü değişik amaçlarda kullanılır.

Haberin Devamı

 - Öncelik olarak ekran görüntüsü almak üzere ilgili ekrana gelir.

 - Daha sonra klavye üzerinde yer alan PrntScrn tuşuna tıklanır.

 - Hemen arkasından belge açılır ve yeni bir tane oluşturulur.

 - Ekran görüntüsü bu bölgeye yapıştırılır.

 - Bunu mas üzerinden dağıtık ile beraber ya da Ctrl + V üzerinden gerçekleştirmek mümkün.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra kolayca ekran görüntüsü alınabilir. Ancak burada unutulmaması gereken, ekranda ne varsa tüm hepsi aynı şekilde alınır. Yani hem alt hem üst kısımdaki menüler ve pek çok unsur ekran görüntüsünde net olarak çıkar. Bu sebepten dolayı gerekli bölümü almak için, ekran görüntüsünü tam ekran şeklinde ele alınması önemli bir yere sahiptir.

Windows 7 Ekran Görüntüsü (SS) Alma Kısayolu

En çok merak edilen konular içerisinde Windows 7 ekran görüntüsünü kısa yolunun nasıl yapıldığıdır. Bu bağlamda kısayol klavye üzerinden gerçekleşir. Biri ama kedi ekrana geldikten sonra, Klavye üzerinde PrntScrn kısmını tuşlar. Sonuç olarak açılan belge üzerinden kayıt işlemi yapılır. Bu kayıt genel olarak belgelerim kısmına geçer. Böylece kişi bilgisayarı üzerinden belgelerim kısmında gelerek almış olduğu ekran görüntüsünü değişik amaçlar da rahatlıkla kullanabilir. Günümüzde bu durum Windows 10 üzerinden artık doğrudan kayıt edilmesi ile yapılmaktadır. Ancak söz konusu Windows 7 olduğu vakit, bu uygulamanın mutlaka bireysel olarak kayıt altına alınması ile gerçekleştiğini söylemek gerekir.

Haberin Devamı

Windows 7 Ekran Görüntüsü Kullanımı

Windows 7 üzerinden basit bir işlem ile beraber ekran görüntüsü almak mümkün. Bu durum hem bilgisayar üzerindeki görüntüler hem de internetten alınan görüntüler dahilinde geçerlidir. Yüksek çözünürlük ile alınan görüntü sayesinde, Windows 7 ekran görüntüsü birçok amaç altında kullanılır. Bu durum PowerPoint ya da birçok sunum ile beraber 4 üzerinden değerlendirilir. Özellikle alınan ekran görüntüsü direkt olarak herhangi bir noktaya yerleştirilir. Böylece güzel bir görüntü elde etmek suretiyle amaca uygun kullanılır.

Tüm Bilgisayarlardan Windows 7 Ekran Görüntüsü Almak

Yukarıda verilen aşamalar ile beraber tüm bilgisayarlardan Windows 7 ekran görüntüsü alma ortaktır. Klavye üzerindeki en üst kısımda yer alan kısayol ile birlikte genelde kolayca ekran görüntüsü alınır. Böylece Açılan sayfa kapsamında ekran görüntüsü kopyalanır. Sonuç olarak bu kopyalama ile beraber ekran görüntü farklı yerlerde kullanılabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!