Windows 7 klavyede bazı tuşlar çalışmıyor sorunu ve çözümü

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 klavyede bazı tuşlar çalışmıyor sorunu ve çözümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 19:35

Windows 7 klavyede bazı tuşların çalışmaması, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 7 klavyede bazı tuşların çalışmama sebebini öğrenebilir ve çözümü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Windows 7 klavyede bazı tuşlar çalışmıyor sorunu ve çözümü tüm detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 klavyede klavyeyi temizlemek ya da klavye giriş ayarlarını düzeltmek klavyenin çalışmayan bazı tuşlarını düzeltmek için denenebilir. Bunun yanında klavye sürücüsünü tekrar yüklemek ya da kötü yazılımları temizlemek de çözümdür.

Windows 7 Klavyede Bazı Tuşlar Çalışmıyor Sorunu

Birçok bilgisayar kullanıcının yaşadığı problemler arasında klavye tuşlarının çalışmaması vardır. Windows 7 klavyede bazı tuşların çalışmamasının nedeni merak edilen bir konudur. Çalışmayan tuşların olması klavyenin kullanımını oldukça kısıtlayan bir unsurdur. Klavyede çalışmayan tuşlar varsa bunu düzeltmenin birçok yolu varır. En kolayı klavyeyi değiştirerek yeni klavye almak olsa da bunun farklı çözümleri de mevcuttur. Klavye temizlemek her ne kadar kolay olmasa da kablosuz ya da usb klavyeleri temizlemek kolaydır. Temizleme işleminin yapılması çalışmayan tuşların da düzelmesini sağlayabilir.

Haberin Devamı

Klavye giriş ayarlarını düzeltmek de bazı düzensizliklerin doğrulmasını sağlar. Bunun için bazı tuşların giriş ayarlarını yapmak da mümkündür. Bilgisayarın başlat kısmından denetim masasına girmek ve klavye kontrol panelinden yineleme gecikmesi ayarlarını gerçekleştirmek gerekir. Eğer tuşa basarken karakterler arasında gecikme olursa filtre tuşlarını da ayarlamak gerekir. Kötü amaçlı yazılımları taramak ve varsa bu yazılımlardan kurtulmak da klavyenin tuşlarını düzeltebilir. Klavye sürücüsünü yeniden yüklemek ve tuşların tekrar çalışmasını sağlar.

Windows 7 Klavyede Bazı Tuşlar Çalışmıyor Çözümü

Windows 7 klavyede bazı tuşların çalışmamasının çözümü birçok kullanıcı tarafından araştırılmaktadır. Klavye bilgisayar için oldukça önemlidir. Bu nedenle de tuşların çalışması gerekir. Ekran klavyesi kullanmak da çözüm olarak sayılabilir. Fakat klavyeyi sağlıklı bir şekilde kullanmak daha fazla tercih edilmektedir. Klavye sürücüsünü yeniden yüklemek ya da kötü amaçlı yazılım taramasını çalıştırarak virüsleri bulmak gerekir. Olası tehditleri ortadan kaldırmak hem bilgisayarın daha hızlı çalışmasını hem de klavyede çalışmayan tuşların düzelmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Başlat tuşuna basarak denetim masasını açmak ve yineleme gecikmesi ayarlarından filtre tuşlarını düzeltmek gerekir. Erişim kolaylığı seçeneklerinden klavyenin kullanımını kolaylaştır butonuna basmak da tuşların düzelmesine yarar. Klavyeyi temizlemek dizüstü bilgisayarda zor olsa da masaüstü bilgisayarlarda kolaydır. Bu nedenle klavyeyi temizlemek de bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Klavye giriş ayarlarını ayarlamak da yazılım ayarlarını düzenlediği için çalışmayan tuşları düzeltebilir.

Klavye Bakımı Nasıl Yapılır?

Klavyenin çalışmayan tuşlarını mutlaka klavyeden çıkarmak ve sonrasında alt tabakadaki tüm kirleri de temizlemek gerekir. Kir dışında tuşların altına farklı tozların ya da maddelerin girmesi de mümkün olduğu için her şeyi temizlemek klavyenin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Az sabunlu ya da hafif nemli bir su ile tuşları temizlemek ve sonrasında da tamamen kurumasını beklemek gerekir. Kuruduktan sonra tuşları yerine takmak mümkündür. Klavyenin çalışmayan tuşlarını klavyeyi temizleyerek düzeltmek mümkün olduğundan ilk olarak klavye bakımı yapmak tercih edilir.

Haberin Devamı

Sıvı ile temas halinde de klavyenin tuşlarını bozulması ve temassızlık ile tuşların basmaması normal bir durumdur. Klavye sürücülerini güncellemek ve klavyenin daha iyi ve hızlı çalışmasını sağlar. Anahtar komut istemini kontrol etmek de klavyenin düzenli çalışmasını sağlar. Kirli klavyelerde bozulma olabildiği için bu gibi durumlarda klavyeyi temizlemek ilk seçenek olarak düşünülebilir. Bu sayede klavyede çalışmayan bazı tuşların çalışması sağlanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!