Windows 10'da yüklü ses aygıtı yok sorunu ve hatası çözümü

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da yüklü ses aygıtı yok sorunu ve hatası çözümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 19:13

Windows güncellemelerinden sonra genellikle HP ve Dell kullanıcıları ses sürücüleri ile yaşadığı bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Müzik dinlemek, film izlemek ya da ses efektli bir oyun oynamak isteyen kullanıcıları en çok rahatsız eden hataların çok önemli bir kısmı ise, sürücülerin doğru bir şekilde kurulmasından sonra düzeliyor. Windows 10 yüklü ses çıkış aygıtı yok hatası çözümü nedir sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Günlük ve iş kullanımı olmak üzere günümüzde büyük bir kısmını ele geçirmiş olan bilgisayarlar, kullanıcıları yazılımsal ve donanımsal sorunlarla da tanışmaya iten bazı unsurlar haline geldi.

  Windows 10'da Yüklü Ses Aygıtı Yok Sorunu Ve Hatası Çözümü

  Bilgisayar donanımları üzerinde çalışan bazı yazılımların daha verimli bir şekilde çalışabilmesi için Microsoft Windows işletim sistemini de tercih eden kullanıcılarına belirli aralıklarla güncellemeler gönderir. Bazen bu güncelleştirmelerden sonra sistem eskisi gibi de çalışmayabilir. Var olan dosyalar üzerine bazı eklemeler yapan güncelleştirmeler doğru yüklenmediği zaman da ya da hiç yüklenmediği zaman Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok hatası ile ortaya çıkabilir. Onlarca yazılımsal sorunlar biri olan “yüklü ses çıkış aygıtı yok” hatası bulunuyorsa genelde Dell ve HP marka dizüstü bilgisayarlarda kullanıcıları da karşılıyor.

Haberin Devamı

  Katılım sağlanması gereken bir iş görüşmesi, bir toplantı ya da önemli bir sunum olduğu zaman da sıkça karşılaşılabilen bu hata sayesinde sistem üzerinden hiçbir sesin duyulmamasına yol açar. Diğer günlük işler sırasında ise, karşılaşılan bu hatanın nedeni ise, genellikle düzgün bir şekilde yüklenmeyen sürücüler bulunsa bile duruma göre farklı nedenler ve çözümler de görebilirsiniz.

 Windows 10’un Sorun Giderici bir aracının kullanılması

 Yüklü olan ses sürücülerinin de silinerek yeniden yüklenmesi

 Ses sürücülerini güncellenmesi

 Windows 10 güncellemelerinin de tamamlanması

 Donanımsal kontrollerin sağlanması

 Windows 10’un Sorun Giderici Aracının Kullanılması

  Windows 10 işletim sistemini kullanmayı tercih eden kullanıcılar için de Microsoft işletim sistemi içinde karşılaşılabilecek olan bir sorunu ise, öngörerek Sorun Giderici özelliğini işletim sistemi içine eklemiştir. Sorun Giderici ise, kısa süreli olarak yapılan testler ile hatanın yazılımsal ya da donanımsal olup olmadığını sorgulayarak olası bir sorun giderme işlemi için ipuçları paylaşır.

 Masaüstünde sağ alt kısımda bulunan Ses ikonuna sağa doğru tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

 Ses ikonuna tıklanmasından sonra açılan menüde ise, Ses sorunlarını gider butonuna basmanız gerekir.

 Daha sonra açılan Ses Çalma penceresinde bulunan Windows bağlı olan ses aygıtlarını görüntüler. Bu aygıtlardan ise, size sorun yaşanılan aygıt seçilerek İleri butonuna basmanız gerekir.

 Yapılan testten sonra ise, Sorun Giderici’nin tespit ettiği çeşitli sorun ve çözüm adımlarını uygulamak gerekir.

 Ses Sürücülerini Güncellenmesi

 Masaüstünde sol alt tarafta bulunan Başlat menüsünde yer alan arama sekmesine Aygıt Yöneticisi yazılarak ya da klavyede R ve Windows tuşlarına aynı anda basılarak karşınıza çıkan Çalıştır ekranın Aç kısmına devmgmt.msc yazılarak Tamam butonuna tıklayarak Aygıt Yöneticisini açmanız gerekir.

Haberin Devamı

  Ardından "Aygıt Yöneticisi" penceresinde bulunan Video, Ses ve Oyun Denetleyicileri sekmesi de genişletilir.

 Video, Ses ve Oyun Denetleyicileri sürücüsüne sağa doğru tıklanarak Sürücüyü güncelleştir butonuna basmanız gerekir.

 Ardından açılan "Sürücü Güncelleştirme" penceresinde "Sürücüyü Otomatik Olarak Ara" sekmesine de tıklayarak sürücü güncelleştirme işlemi başlatılmış olur.

 Bu işlemler tamamlandıktan sonra da ses sürücüsü güncellenir. Eğer daha önce hiç bir güncelleştirme gerçekleştirilmediyse artık işletim sistemi sayesinde donanımlar da doğru bir şekilde iletişime geçemeyeceği için "Yüklü Ses Çıkış Aygıtı Yok hatası" ortaya çıkabilir. Eğer bu yöntem ile birlikte sorun çözülmezse sonraki çözüm adımlarının uygulanması gerekir.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!