Windows 10'da ürün anahtarı öğrenme nasıl yapılır? Windows 10 lisans key nasıl öğrenilir

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da ürün anahtarı öğrenme nasıl yapılır Windows 10 lisans key nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 18:59

Windows 10'da ürün anahtarı öğrenme, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10'da ürün anahtarının nasıl bulunduğunu öğrenebilir lisans keyleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10'da ürün anahtarı öğrenme nasıl yapılır? Windows 10 lisans key nasıl öğrenilir detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 Windows 10'da ürün anahtarını öğrenmek için birçok yol vardır. Bunlar komut istemi ile öğrenme, produkey ile öğrenme, kutu içeriğine bakma, Windows ayarları ile öğrenme ve not defteri ile öğrenmedir.

  Windows 10'da Ürün Anahtarı Öğrenme Nasıl Yapılır?

  Windows 10 ürün anahtarını öğrenmek için birçok yol vardır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

 Komut istemi ile ürün anahtarı öğrenme: Görev çubuğunda buluna arama kutusuna tıklayarak komut istemi yazmak gerekir. Sonrasında arama sonuçlarının sağında bulunan Yönetici olarak çalıştır kısmına tıklamak ve 'wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey' kodunu yazmak gerekir. Son olarak ise enter tuşuna basarak ürün anahtarını öğrenebilirsiniz. Komut istemi aracılığı ile ürün anahtarını öğrenmek oldukça kolaydır.

Haberin Devamı

 Produkey ile ürün anahtarı öğrenme: Kolay bir kullanımı olan Produkey uygulaması ile de ürün anahtarını öğrenmek mümkündür. Bunun için telefonunuza Produkey uygulamasını indirmeniz ve sonrasında da uygulamayı çalıştırmanız gerekir.

 Windows 10 kutu içeriğine bakarak ürün anahtarı öğrenme: Lisans anahtarı ürün kutusunun içerisinde bulunabilir. Kutunun içeriğine kontrol ederek hızlı bir şekilde ürün anahtarını öğrenmek de mümkündür. Eğer kutunun içerisinde ürün anahtarı mevcut değilse diğer yöntemleri denemek gerekebilir.

 Windows ayarlarını kullanma: Windows + l ile ayarlar penceresini açmak ve açılan penceredeki Güncelleştirme ve Güvenlik yazısına tıklamak gerekir. Sonrasında Etkinleştirme sekmesine tıklamak ve adımları olması gerektiği gibi takip etmek gerekir. Eğer üçüncü parti bir yazılım kullanmak istemezseniz ayarlar sekmesinden kolayca ürün anahtarına erişebilirsiniz.

 Not defteri ile ürün anahtarı öğrenme: Yeni bir not defteri dosyası açmak gerekir. Gerekli kodu not defterine yapıştırmak ve sonrasında kayıt türünü tüm dosyalar diye ayarlayarak dosyayı kaydetmek gerekir. Pencereyi kapatıp açtıktan sonra ürün anahtarını öğrenebilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınıza herhangi bir yazılım kurma gereği olmadan lisans anahtarına erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

 Windows 10 Lisans Key Nasıl Öğrenilir?

  Her kullanıcının kendi işletim sistemine ait olan bir lisans keyi bulunmaktadır. Bunu öğrenmek için öncelikle Windows tuşu + R yaparak çalıştır ekranını açmak gerekir. Ekrana 'cmd' yazmak ve aratmak gerekir. Komut istemi ekranı açıldıktan sonra bu alana powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey" yazmak ve beklemek gerekir. Sonrasında satır altında ürün kodunuz belirir ve bu sayede işletim sisteminize ait olan lisnas key öğrenmiş olursunuz. Diğer birçok işletim sisteminde olduğu gibi Windows 10'da da ürün anahtarını birçok yol ile öğrenmek mümkündür.

Haberin Devamı

  Windows10'da Ürün Anahtarını Programsız Bulma

  Herhangi bir program yüklemeden Windows 10'da ürün anahtarını bulmak isteyen kişilerin Windows simgesi ile R tuşuna basması ve çalıştır butonuna basması gerekir. Çalıştır ekranı açıldıktan sonra ikinci aşama olarak bu ekrana cmd yazmak gerekir. Üçüncü aşamada siyah renk bir komut sistemi açılır ve bu açılan pencereye wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey komutunu yapıştırmak gerekir. Bir süre bekledikten sonra satırların altında çıkan kod sizin ürün anahtarınız olur. Eğer satırlar kullanıldığında ürün anahtarı ekrana gelmezse farklı yöntemleri ya da farklı satırları denemek de mümkündür. Her işletim sisteminin kendine ait bir lisans keyi vardır ve bunu birçok farklı yöntem ile öğrenmek mümkündür.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!