Windows 10'da ses nasıl yükseltilir? Windows 10 ses yükseltme (Programlı ve Programsız)

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da ses nasıl yükseltilir Windows 10 ses yükseltme (Programlı ve Programsız)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:33

Windows 10'da ses nasıl yükseltilir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10'da sesin nasıl yükseltildiğini öğrenebilir programlı ve programsız yöntemler hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10'da ses nasıl yükseltilir? Windows 10 ses yükseltme (Programlı ve Programsız) detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10'da ses yükseltmek için görev çubuğunda yer alan ses simgesine sağ tıklamak ve bu alanda ayarlama yapmak gerekir. Denetim masasına girerek de ses bölümünden ses ayarlarını yükseltmek mümkündür.

  Windows 10'da Ses Nasıl Yükseltilir?

  Denetim masasında ses ögesine girerek bu alandan ses yükseltmek mümkündür. Ses öğesinin içinde yer alan Cihaz için Özellikler alanını seçmek ve Düzeyler sekmesinden de düzeyi belirlemek mümkündür. Diğer cihaz seçeneğine basarak seviyeyi ayarlamak da mümkün olur. Uygulama başına ses ayarlamak için ise Görev Çubuğunda yer alan Ses simgesine sağ tıklamak ve Ses ayarlarını aç kısmına tıklamak gerekir. Gelişmiş ses seçenekleri kısmına basarak uygulamalar için ses düzeyini kolay bir şekilde yükseltebilirsiniz.

Haberin Devamı

  Ses kartını yapılandırarak da hoparlör ve kulaklık için de ayrı ayrı ses düzeyini yükseltmek mümkün olur. Öncelikle özelliklerin bunu destekleyip desteklemediğini kontrol etmek gerekir. Denetim masasını açmak ve ses kartını yapılandırmak gerekir. Realtek ses konsoluna girerek Cihaz gelişim ayarlarını açmak ve Ön ve arka çıkış aygıtlarının aynı anda iki farklı ses akışını oynatmasını sağla seçeneğine tıklamak gerekir. Windows 10'da ses yükseltme genelde müzik dinleme ya da film, dizi izleme esnasında yapılan bir durumdur.

  Windows 10 Ses Yükseltme (Programlı ve Programsız)

  Windows 10'da sesi programsız bir şekilde yükseltmek için sağ alt alanda yer alan hoparlör simgesine basmak ve Ses ayarlarını aç kısmına tıklamak gerekir. En alt kısımda yer alan Ses Denetim Masası yazısına basmak ve açılan listede de hoparlör simgesine sağ tıklayarak özellikler kısmını seçmek gerekir. Açılan pencerenin en üstünde yer alan Gelişmiş kısmına basmak ve bütün modları aktif hale getirmek gerekir. Bütün modları aktif ederek ses düzeyini ayarlamak mümkündür. Bir diğer alternatif olarak Denetim Masasını açmak ve Donanım ve Ses alanına tıklamak gerekir. Ses kısmına basarak İletişim menüsüne girmek ve en altta yer alan hiçbir şey yapma seçeneğini seçerek kaydet butonuna basmak gerekir.

Haberin Devamı

  Ses yükseltme programları ile de Windows 10'da ses yükseltmek mümkündür. Bilgisayarınıza Fidelizer, Boom 3d, Bongiovi DPS, FxSound ya da Sound Forge uygulamasını indirerek ses yükseltmek mümkündür. Windows 10 işletim sistemine özel olarak üretilen ses yükseltme programları ile ses seviyesini yükseltmek mümkündür. Programlar hakkında detaylı bilgi edinerek bilgisayara yüklemek ve bu sayede ses yükseltmek mümkündür.

  Windows 10 Ses Yükseltme Programı Ücretsiz

  Ses yükseltme programları arasında ücretsiz olanlar ve en çok tercih edilenler kullanıcılar tarafından araştırılmaktadır. Ücretsiz bir program ile Windows 10'da ses yükseltmek için Vlc Media Player, Ekolayzır APO, Gom Media Player ya da Clementine Music Player yüklenebilir. Tamamen ücretsiz olmaların dolayı birçok kişi tarafından tercih edilir.

Haberin Devamı

  Ses yükselmesi esnasında en fazla cızırtı olmamasına dikkat edilmektedir. Ses yükselirken bu seste herhangi bir bozulma olmaması kullanıcılar için önemli bir detaydır. Bu programlarda ses seviyesi yükselirken herhangi bir cızırtı ile de karşılaşılmaz ve kaliteli bir şekilde ses yükselir. Programlardan tiz sesler, bass sesler ve akolayzer üzerinden sesleri yükseltmek mümkündür. Windows 10 işletim sistemine uygun olmalarından dolayı kullanıcılar tarafından tercih edilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!