Windows 10'da mikrofon çalışmıyor ve ses gitmiyor ne yapabilirim? Windows 10 mikrofon sorunları ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da mikrofon çalışmıyor ve ses gitmiyor ne yapabilirim Windows 10 mikrofon sorunları ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:30

Windows 10’da mikrofon çalışmıyor ve ses gitmiyor ne yapabilirim? Sorusuna verilecek cevap imkansız olmadığı ve kolaylıkla çözülebilecek bir sorun olduğu söylenebilmektedir. Windows 10 mikrofon çalışmadığı durumda öncelikle güncelleştirme işlemi yapılmalıdır. Windows 10’ da mikrofon çalışmıyor ve ses gitmiyor ne yapabilirim? Windows 10 mikrofon sorunları ve çözümlerini detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10’da mikrofon çalışmıyor ses gitmemesi sorunu yaşıyorsanız, önce güncelleştirme yapmalısınız. Ardından ilgili uygulamalarınızın mikrofonla iletişimi olduğunu kontrol etmelisiniz. Windows 10 Microsoft tarafından geliştirilen ileri teknoloji ürünüdür. Kullanıcılarına büyük avantajlar sunan Windows 10 bütün avantajlarına rağmen çeşitli sorunlar da meydana gelebilmektedir.

  Windows 10’da Mikrofon Çalışmıyor ve Ses Gitmiyor Ne Yapabilirim?

  Windows 10 sisteminizde mikrofondan ses gitmediği sorunu yaşayanların öncelikle sistem güncelleme yapması gerekmektedir. Ardından mikrofonla ilgili uygulama arasında erişim olduğunu kontrol etmesi gerekmektedir. Bütün bunlara rağmen sorun devam ediyor ise, Windows 10 güncelleştirmenizi yaptıktan sonra mikrofon algılanmıyor olabilir, bu noktada mikrofon kullanma iznini vermeniz gerekmektedir. Windows 10’da mikrofon sorununu çözebilmek için;

Haberin Devamı

 Öncelikle Başlangıç simgesine dokunmanız gerekmektedir.

 Daha sonra ayarlara gelerek –gizlilik bölümünde mikrofon ögelerini seçmeniz gerecektir.

 Mikrofon ögelerinden Değiştir seçeneğini kullanarak mikrofonun uygulamalar arasında erişim sağlamasına izin ver’ i seçmek gerekmektedir.

 Windows 10’da mikrofona izin verdikten sonra Microsoft Store uygulamalarından mikrofona erişim seçilmelidir.

 Masaüstü uygulamalarının da mikrofona erişimine izin vermeniz gerekmektedir. Masaüstünde mikrofona erişim ifadesi altında bulunan anahtarın açık ayarlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

 Bu işlemle Microsoft Store bulunmayan bilgisayarda dahi mikrofona izin vermiş olabilirsiniz. Tüm adımlar doğru olarak uygulandığında Windows 10’da mikrofona erişiminiz sağlıklı bir şekilde sağlanmış olacaktır.

 Windows 10 Mikrofon Sorunları ve Çözümleri

  Windows 10 sisteminde mikrofon sesiniz düşük ya da hiç gelmiyorsa şu adımları izlemeniz gerekmektedir.

  Öncelikle mikrofon veya kulaklığınızın doğru bağlantıda olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Mikrofon – kulaklık ses düğmenizi kontrol edin, Sorun devam ediyor ise; Başlat öğesini açarak Ayarlar’ ı seçmeniz gerekmektedir. Giriş bölümünden mikrofon cihazınızın giriş bölümünü seçili olduğunu kontrol edin. Cihaz özelliklerini seçerek Microsoft Özellikleri penceresinden düzeyler sekmesinde bulunan mikrofon – Mikrofona Bas adımı seçilmelidir. Mikrofon-Bas kaydırıcıları ayarladıktan sonra Tamam komutuyla işlemi bitirebilirsiniz. Geri dönerek ayarlarınızın eksiksiz çalıştığından emin olabilmek amacıyla mikrofonunuzu test ederek hareketli bir satır gördüğünüzden emin olun. Bu konumda mikrofonunuz çalışıyor olacaktır. Hareket göremiyor iseniz mikrofon sorunu devam ediyor demektir.

Haberin Devamı

  Skype aramalarında Sesim duyulmuyor. Ne yapabilirim?

  Diyor sanız. Öncelikle mikrofon ve kulaklığınızın uygunluğunu kontrol etmelisiniz. Bu konumda Skype varsayılan kayıt cihazı olarak ayarlanmış olmalıdır. Şu adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz.

 Skype başlat seçeneğini kullanın.

 Kişiler listesine gelerek sağ üst köşede Skype tamam deyip devamında Ayarlar seçeneğini kullanın.

 Buradan ses bölümü alt kısmından mikrofon ya da mikrofon kulaklığı seçili bulunduğunu kontrol edin.

 Hoparlörün alt bölümünde bulunan hoparlör veya kulaklık tercihinizin doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir.

 Diğer Kişiler Beni Duyamıyor Sorunu Varsa

  Windows 10 mikrofon sorunlarında, diğer kişiler beni duyamıyor diyenler şu adımları izlemelidir.

Haberin Devamı

 Kulaklık ya da mikrofon ses düğmesinin açık olduğundan emin olun. Mikrofonlu kulaklığınız ya da mikrofonunuzun bilgisayarınıza doğru bağlantıda olduğunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Sistem varsayılan kayıt cihazı olarak, mikrofon ya da mikrofonlu kulaklığınızın ayarlanmış olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

  Windows 10’da mikrofon ses Gitmiyor sorunu

  Windows 10'da mikrofon ses gitmiyor sorunu yaşıyorsanız.

 Başlat kısmına geldikten sonra Ayarlar butonunu seçerek başlayın.

 Giriş seçeneği altında mikrofonunuzun giriş cihazı olarak seçili bulunduğundan emin olun. Geri dönerek mikrofonunuzu kontrol ederek sorunun çözülmüş olduğundan emin olarak mikrofonunuzu kullanabilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!