Windows 10'da mikrofon ayarları nereden ve nasıl yapılır? Windows 10 mikrofon ayarları sıfırlama

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da mikrofon ayarları nereden ve nasıl yapılır Windows 10 mikrofon ayarları sıfırlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:28

Windows 10 mikrofon sistemi açısından kullanıcılara büyük imkanlar sunmaktadır. Özellikle gelişmiş ses iletme ve alma özelliği sayesinde kullanıcıların büyük bir ilgi ile kullandığı Microsoft 10 mikrofon sistemleri bazı durumlarda bozulabilir. Windows 10’da mikrofon ayarları nereden, nasıl yapılır ve Windows 10 mikrofon ayarları sıfırlama hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 İletişim sistemlerinde hata olması oldukça sık karşılaşabilecek durumlardan biridir. Ancak bu sıkıntı kolay bir şekilde rahatlıkla çözülebilir.

  Windows 10’da Mikrofon Ayarları Nereden ve Nasıl Yapılır?

  Bazı durumlarda Windows 10 sistemlerinde mikrofon gözükmez bu gibi durumlarda kişilerin belirli ayarlamalar yapması gerekmektedir. Mikrofon çalışmasını durdurabilecek belirli sebepler vardır. Bu genelde sistem güncellemesi yüzünden oluşan bir sorundur.

  Sistem güncellemesi sırasında sürücülerin hatalı yüklenmesi ya da yanlış bir şekilde inmesinden dolayı mikrofona erişim kapanabilir. Bununla beraber mikrofon özellikleri bu gibi durumlardan dolayı çalışmayabilir. Eğer mikrofon gözükmüyor ise uzman bir teknik ekip üzerinden destek alabilirsiniz. Bununla beraber alternatif çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

  Bilgisayarda oluşan iç hasarlar genel olarak bilgisayarın kendi kendine çözmeye çalıştığı sorunlardır. Genelde bilgisayar sisteminde sorun olması halinde bilgisayar bunun için çözüm yolları ya da hata tespiti sunmaktadır. Ancak bununla beraber kişiler manuel olarak da hata düzeltme işlemi uygulayabilirler. Hata düzeltmek için sorun giderme aracına giriş yapabilirsiniz. Bunun için ses simgesine sağ tık ile tıklayınız. Ardından ses sorunlarını giderin kutusu üzerine basınız.

  Ses sorunları gider işlemi bittikten sonra mikrofon düzelmezse ek seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Eğer mikrofonunuza erişim sağlayamıyorsanız mutlaka mikrofonun açık olup, olmadığına emin olunuz. Bazen mikrofonun çalışmasında oluşan sıkıntılar, devre dışı bırakmadan kaynaklanabilir. Bu gibi durumlarda mikrofon penceresine giriş yapılması gerekmektedir. Bunun için uygulayabileceğiniz işlemler ise şu şekildedir;

 Windows ve I tuşlarına aynı anda basın ve ayarlar bölümüne giriş yapın.

 Ardından gizlilik kısmına giriş yapınız ve mikrofon seçeneğini seçiniz.

 Eğer mikrofon kapalı gözüküyor ise üzerine basarak etkinleştire tıklayınız.

 Bununla beraber mikrofon genel olarak değil sadece uygulamalarda da kapalı olabilir. Bunun için mikrofon ayarlarından eşim ayarlarını da yapabilirsiniz. Uygulamalara mikrofonu bağlayabilir ya da mikrofon yetkisi sağlayabilirsiniz. Uygulanabilecek diğer bir yöntem ise mikrofon sürücüsünü denetlemektir. Özellikle güncellemelerden sonra bu durum görülebilir. Bu sıklıkla sürücülerden dolayı meydana gelen sorunlar arasında yer alır. Mikrofonun sorunsuz çalışması için sürümlerin güncel olması oldukça önemlidir. Sürümler güncel değilse ve güncelleştirme dosyalarında bir hata var ise mikrofon çalışmayabilir. Bunun önüne geçmek için uygulayabileceğiniz yöntemler ise şöyledir;

Haberin Devamı

 Başlat bölümüne giriş yapınız ve aygıt yöneticisine giriş yapınız.

 Ses video ve oyun denetleyicileri kısmına giriniz ardından ses sürücüsü bölümüne sağ tık yapınız ve özelliklere giriş yapınız.

 Sürücünün güncelliğini kontrol ediniz eğer sürücü güncel değilse güncelleştirme işlemlerini yapınız.

 Windows 10 Mikrofon Ayarları Sıfırlama

  Windows 10 mikrofon ayarları sıfırlama oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bunun için uygulayabileceğiniz yöntem ise şöyledir;

 Ayarlar bölümüne giriş yapınız, ardından sistem kısmına geçiniz ve ses bölümüne giriniz.

 Sonrasında ise uygulama birimi ve cihaz tercihlerine giriniz.

 Açılan bölümde sıfırlama alanı vardır, buraya tıklayarak mikrofonu sıfırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Mikrofon çalışmıyor hatasının birçok sebebi olabilir. Bunlardan biri ise mikrofon sesinin düşük bir şekilde kayıt edilmiş olmasıdır. Bunun için ses bölümüne giriş yapınız ardından kayıt sekmesine giriniz. Mikrofon bölümüne girerek özellikler altında kısmına giriniz. Bu yerden mikrofon sesini ayarlayabilirsiniz. Ancak tüm bunlar olmuyor ise mikrofonu varsayılan ses aygıtı olarak ayarlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekildedir;

 Windows ve X tuşuna aynı anda tıklayınız.

 Denetim masasına giriş yapınız ve ses kısmına geçiniz.

 Kayıt sekmesine tıklayarak, mikrofon bölümüne giriniz arından varsayılan yap bölümünü seçerek mikrofonu varsayılan olarak ayarlayınız.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!