Windows 10'da hesap nasıl kaldırılır ve silinir? Windows 10 kullanıcı hesabı kaldırma ve silme

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da hesap nasıl kaldırılır ve silinir Windows 10 kullanıcı hesabı kaldırma ve silme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 02:29

Windows 10 kullanıcıları, sıklıkla tek bir hesap ile sistemi kullanmaktadır. Ancak bazı durumlarda mevcut hesaplarda sorun oluşabilir ya da kullanıcılar mevcut hesabı kaldırmak isteyebilir. Bu gibi durumlarda Windows 10 üzerinden kullanıcıların yeni bir hesap açmaları gerekmektedir. Windows 10’da hesap nasıl kaldırılır, silinir ve Windows 10 kullanıcı hesabı kaldırma, silme hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Açık oturum üzerinden kullanıcı hesabı silinmez. Bunun için Windows üzerinden yeni bir hesap açılması gerekmektedir. Ancak bu yerel bir hesap olmalıdır. Yerel hesaplar ile diğer hesabı silmeniz mümkündür.

  Windows 10’da Hesap Nasıl Kaldırılır ve Silinir?

  Windows 10 kullanıcıları sıklıkla bir Microsoft hesabı ile sistemi kullanmaktadır. Bu durum bazı konularda avantaj yaratabilecek iken bazı durumlarda dezavantaj oluşturur. Bir hesap ile her cihaza uygulama bazen yüklenmez.

  Windows 10 sürekli olarak kullanıcı kimliğini denetler. Bundan dolayı mutlaka alternatif yöntemler oluşturulması gerekmektedir. Sıklıkla bulunan mevcut hesabı silmek ya da alternatif yeni hesaplar açmak bu konu da tercih edilen yöntemler arasındadır. Eskiden kullanıcılara Windows Live üzerinden hesap açarak kolay bir şekilde birden fazla hesaba sahip olabilir iken aynı zaman da silme işlemleri daha kolay olmaktaydı. Ancak zaman içerisinde sürümün Windows 10’a çıkması ile birlikte Windows artık Microsoft hesapları istemektedir. Bunun için kullanıcıları bir Outlook hesabı açarak, kendilerine bir Microsoft hesabı oluşturmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

  Microsoft hesabı aynı zamanda da Bing, Office, Skype ve benzeri uygulamalara erişim sağlamaya yardımcı olmaktadır. Bununla beraber bu hesaplar bütün Microsoft uygulamalarına bağlı olarak çalışmaktadır. Ancak sıklıkla bu uygulamalar kullanılmaz. Özellikle kullanıcıları bazı alanlarda zorlayan Microsoft hesapları belirli yöntemler ile giderilebilmektedir. Bunun için üç yöntem bulunmaktadır. Bunun için öncelikle yeni bir yerel hesap açılmalıdır.

  Windows 10 Kullanıcı Hesabı Kaldırma ve Silme

  Windows 10 kullanıcı hesabı silmek için kullanıcıların öncelikle yerel bir hesap açması gerekmektedir. Mevcut hesabı sistemin içerisinden silmek mümkün değildir. Bunun için alternatif bir hesap açılması ve giriş yapılması gerekmektedir. Bunun için uygulamanız gereken yöntem ise şu şekildedir;

 Başlat menüsüne giriş yapınız ya da Windows+/ kısayolunu kullanınız. Sonrasında ise ayarlar bölümüne giriş yapınız.

Haberin Devamı

 Ayarlar bölümü içerisinde hesaplar sekmesi açılacaktır. Bu bölümde kullanıcı hesabı yöntemimi yapmaya yardımcı olan bir bölüm açılmaktadır. Bunun için yeni bir sayfa açılmaktadır. Bu bölüm içerisinde yer alan yerel hesap ile oturum açın seçeneğine giriş yapınız.

 Mevcut bir yerel hesap olmadığından dolayı, kullanıcıların bilgisayar içerisinde bunu kendilerinin oluşturması gerekmektedir. Yerel oluşturma bilgilerini eksiksiz olarak girmeniz gerekmektedir.

 Microsoft hesabına ait olan e-posta adresini yazınız ve sonrasında ise şifrenizi eksiksiz, doğru bir şekilde giriniz. Ardından yerel hesap açma işlemlerine devam ediniz ve sonrasında yönlendirme sağlanan işlemleri tamamlayınız.

Haberin Devamı

 Hesap açma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı kapatınız. Ardından yeniden başlatarak yerel hesabınızın oturumunu açınız. Ayarlar ve hesap bölümüne girdiğiniz zaman yeni hesabınızın görünür bir şekilde duruyor olması gerekmektedir. Eğer hesabınız açılışta ya da bu alanda görünmüyor ise hesap açma işlemini tekrar uygulayınız. Microsoft hesabınızı silmek için ise bütün bu işlemleri tamamen yapmanız gerekmektedir. Hesabı kapatmak için yönetim sayfasına giriş yapınız. Ardından kapatma bölümünde isteğinize göre tamamen kapatabilir ya da hesabı istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Hesap bölümüne tıkladığınız zaman önünüze seçenekler çıkmaktadır. Bu seçeneklerde bulunan kaldırmayı işaretlemeniz gerekmektedir. Bununla beraber hesabı tamamen kapatmak yerine, hesabı askıya da alabilirsiniz. Bununla beraber tamamen cihazdan da kaldırabilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!