Windows 10'da dil ayarları nasıl yapılır ve değiştirilir? Windows 10 dil değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da dil ayarları nasıl yapılır ve değiştirilir Windows 10 dil değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 01:05

Windows 10 'da dil ayarlarının yapılması sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan konular arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Windows 10'da dil ayarları ve Windows 10 dil değiştirme öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Windows 10'da dil ayarları nasıl yapılır ve değiştirilir? Windows 10 dil değiştirme detaylarını derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10 'da dil ayarlarının pratik ve kolay şekilde tanımlanmakta ve yine kolaylıkla değiştirilmektedir. Bu bağlamda Windows’a 10 işletim sistemi geliştiricilerinin sayesinde sistemin geneli kolayca kullanılan uygulamalar ile ön plana çıkmaktadır. 

 Windows 10'da Dil Ayarları Nasıl Yapılır ve Değiştirilir? 

 Windows 10 işletim sistemi günümüzde en son sürüm arasında yer alam işletim sistemi olarak ifade edilmektedir. Gelişmiş işletim sisteminin birçok güncel uygulamaları ve kullanım açısından pratik çözümleri söz konusu olmaktadır. Windows 10 işletim sistemi sistem ve ağ paylaşım içerikleri açısından da oldukça kolay erişimi söz konusu olmaktadır. 

 Windows 10 lisans ve uygulama dilinin bir veya birden çok dil desteği kontrol edilebilmektedir. Çoklu dil desteğinin olup olmadığı konusunda Windows 10 lisansında sadece 1 dile izin verilir veya Windows 10 lisanınız sadece bir dilin kullanılmasına izin verir ibaresi olması çoklu dil desteğinin olmadığını ifade etmektedir.

Haberin Devamı

  Windows 10 işletim sisteminde dil ayarlarının değişimi yapılabilmektedir. Çoklu dil desteğinin bulunması menüden başlangıç-ayarlar- zaman-dil ayarları menüsünden giriş yapılması halinde ekrana çıkacak olan listeden mevcut diller arasında seçenekleri kullanarak dil ayarları yapılabilir ve aynı zamanda dil ayar değişikliği yapılabilmektedir. 

 Windows 10 da dil ayarları görüntüleme dil ayarları değişikliği yapılmaktadır. İlgili menü olan başlangıç- ayarlar- zaman -dil ayarları içerisinden değişiklik sağlanmaktadır. Mevcut diller liste halinde sıkça kullanılan dil seçenekleri yer almaktadır. Eğer mevcut listede istenen dil bulunmuyorsa tercih dilleri arasından ayrıca seçim yapılması söz konusu olacaktır. 

 Windows 10 Dil Değiştirme 

 Windows 10 işletim sistemi içerisinde kullanıcıların istediği dilleri kullanma alternatifi sunmaktadır. Microsoft Windows 10 işletim sistemini Global dünyada kullanılması için üretmesi sebebiyle Avrupa dilleri, Asya dilleri, Afrika dilleri, İbranice, Ermenice, Çince, Japonca kısaca dünya üzerinde yaşayan tüm dillerin kullanılması konusunda geniş alternatifler sunulmuştur. 

Haberin Devamı

 Microsoft firması tarafından paket olarak üretilmiş ve lisanslı ürün olarak dünya piyasasına sunulmuş olup lisanslı olması sebebiyle dağıtımına firma tarafından izin verilmiştir. Diz üstü laptop veya masa üstü tüm bilgisayarlarda kullanılan Windows 10 işletim sisteminde dil değişikliği bu geniş yelpazede değişikliğe izin vermektedir. Gerek sistem dili gerekse görüntü dilleri kullanıcıların isteğine göre değiştirilebilmektedir.

  Windows10 işletim sistemi üzerinde en çok tercih edilen diller içerisinde İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca dilleri ön planda olmaktadır. İngilizce dili çok yaygın şekilde tüm dünya dili olarak kabul edildiğinden genellikle İngilizce olarak Windows 10 dili olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

  Başlangıç- zaman ve dil ayarları seçeneklerinden mevcut ve sık kullanılan dilleri değiştirmeye olanak tanımasıyla birlikte dil atama sekmesinden diğer tüm diller, seçme şansı kullanıcılara verilmektedir. 

 Windows 10 işletim sistemi ana dili İngilizce olarak kullanılmaktadır. Fakat dil seçeneklerinde İngilizcenin farklı bölgelerde farklı kullanılması sebebiyle sistem İngilizce alternatifleri de kullanıcılara sunmaktadır. Yani diller kendi içlerinde de bölgesel farklılık göstermektedir. 

 Windows 10 işletim sisteminde farklı kullanıcılar farklı dilleri seçme özelliğine sahiptir. Yani aynı bilgisayarı kullanan ve farklı kullanıcı hesaplar ile giriş yapan kişiler kendi kullanıcı panelinde farklı dil seçeneklerini kullanabilmektedirler. Bilgisayar sürücü kapasitesine göre dil yükleme özelliği de geliştirilebilir olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!