Windows 10'da defender nasıl kapatılır ve kaldırılır? Windows 10 defender tamamen kapatma ve silme

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da defender nasıl kapatılır ve kaldırılır Windows 10 defender tamamen kapatma ve silme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 01:01

Windows 10 defender, bilgisayarı koruyan ve virüs girmesini engelleyen bir uygulamadır. Ancak bilgisayarında virüs programı olan kişiler, defender programını kullanmak istememektedir. Bu gibi durumlarda bilgisayar kullanıcıları, defender programını kaldırmak istemektedir. Windows 10’da defender nasıl kapatılır, kaldırılır ve Windows 10 defender programı kapatma ve silme hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Kullanıcılar sadece virüs programı için değil bilgisayar içerisinde aşırı yer kapladığından dolayı da defender programını kullanmak istememektedir. Bundan dolayı sıklıkla kullanıcılar bu programı silmektedir. 

 Windows 10’da Defender Nasıl Kapatılır ve Kaldırılır? 

 Windows 10’da defender’ı kapatmak oldukça kolaydır. Bunun için defender uygulamasını bulunuz sonrasında ise ayarlar bölümüne girerek çalışan defender programını kapatabilirsiniz. Ancak bu işlemler kalıcı değildir. Defender programı bir süre boyunca bu işlemden sonra durur. Fakat belirli bir süre sonra yeniden çalışmaya başlamaktadır. Defender’ı kapatmak için uygulanabilecek son derece kolay yöntemler vardır. 

 Windows 10 Defender Tamamen Kapatma ve Silme 

Haberin Devamı

 Defender’ı silmenin birçok yolu bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılan yöntemlerden biri ise şu şekildedir;

 Defender yerel grup ilkesi düzenleyicisi bölümünden kapatılabilmektedir. Bunun için öncelikle çalıştır bölümüne giriş yapınız ve açınız. Sonrasında ise uygulamayı açmak için arama tuşuna çalıştır yazınız.

 Çalıştır bölümüne girdikten sonra bölüm içerisine “gpedit.msc” yazınız. Karşınızda bir sayfa çıkacaktır bu sayfaya giriş yapınız.

 Sayfa üzerinde bulunan sağ alandaki, Windows defender virüsten korumayı kapat kısmına giriş yapınız. Sonrasında ise önünüze çıkan pencereye geçiş yapınız. Açılan pencerede bulunan yerde etkin kısmına tıklayınız. Sonrasında ise uygula kısmına basınız.

 Bu işlemden sonra bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Bu işlem defender’ı tamamen devre dışı bırakmanıza yardımcı olmaktadır.

 Uygulayabileceğiniz diğer yöntemlerden biri ise Window defender silme uygulaması indirmektir. Bu uygulamayı indiriniz sonrasında ise masaüstü üzerine bu uygulamayı koyunuz. Masaüstü bölümünde yer alan klasörü içerisine kayıt defteri ve etkin defteri vardır. Klasör içerisinde devre dışı bırakma ve etkin seçenekleri yer almaktadır. Eğer kalıcı olarak devre dışı bırakmak istiyorsanız bu uygulamalar üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

  Tamamen kalıcı bir şekilde defender uygulamasını silmek ve devre dışı bırakmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz tek bir yöntem bulunmaktadır. Son derece kolay olan bu yöntem sayesinde sonsuza kadar defender programını kapatabilirsiniz. Kalıcı olarak defender programını silmek için uygulamanız gereken işlemler ise şu şekilde yapılmaktadır;

 Windows arama çubuğuna çalıştır yazınız, ardından çalıştır bölümüne giriş yapınız eğer ara bölümünden açamıyorsanız Windows+ R tuşlarına basarak uygulamayı açabilirsiniz.

 Çalıştır bölümüne giriş yaptıktan sonra “regedit” yazın ve tamam bölümüne tıklayınız.

 Sonrasında ise sırasıyla HKEY_Local_Machıne-Software-Policies-Microsoft-Windows Defender kısmına giriniz.

Haberin Devamı

 Sol bölümde yer alan boş alana sağ tık yapınız. Ardından yeni seçeneğini seçiniz. Sonrasında ise DWORD değeri seçeneğine tıklayınız.

 Bu değer içerisine ismi DisableAntiSpyware yapınız.

 DisableAntiSpyware bölümüne sağ tık yaparak, bir değeri vermeniz gerekmektedir. Sonrasında ise kayıt kısmına tıklayınız.

 Bu uygulamanın kalıcı olarak kalması için ise bilgisayarınızı kapatınız. Ardından yeniden açarak defender’ın kaldırılıp, kaldırılmadığını kontrol ediniz. Bu işlem cihazın tamamen defender’dan arınmasına yardımcı olmaktadır. Kalıcı olarak defender silmek isteyen kişiler Windows 7,8 ve 10 için bu işemi uygulanabilirler. Defender bu üç yöntem ile birlikte tamamen kaldırılabilmektedir. Eğer tamamen kaldırmak yerine sadece görmek istemiyorsanız. Öncelikle uygulamaya giriş yapınız. Ardından defender üzerinden devre dışı bırakma işlemini tercih ediniz. Sonrasında ise görev yöneticisi içerisine giriş yapınız. Görev yöneticisi, başlangıç bölümünde devre dışı bırakıp, uygulamayı sonrasında tekrar başlatın. Bu işlemden sonra herhangi bir şekilde defender uygulaması gözükmez.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!