Windows 10'da ayarlar menüsü açılmıyor ve kendi kendine kapanıyor ne yapmalıyım? (Çözüm yolları)

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da ayarlar menüsü açılmıyor ve kendi kendine kapanıyor ne yapmalıyım (Çözüm yolları)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 00:56

Bir telefonun kapanmasının ya da ekranı kapatmasının birkaç farklı nedeni vardır. Bu sorunu çözmeye yardımcı olabilecek bazı ipuçlarını denemeniz gerekir. Chrome'daki tarayıcı ayarlarınızı da istediğiniz zaman yeniden yükleyebilirsiniz. Windows 10'da ayarlar menüsü açılmıyor ve kendi kendine kapanıyor ne yapmalıyım sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Yüklediğiniz uygulamalar ya da uzantılar da sizin bilginiz dışında ayarlarınızı değiştirdiyse de, ayarlarınızı bazı durumlarda geri yüklemeniz gerekebilir. Kayıtlı şifreleriniz ve yer işaretleriniz silinmez ya da değiştirilmez. 

 Windows 10'da Ayarlar Menüsü Açılmıyor ve Kendi Kendine Kapanıyor Ne Yapmalıyım? (Çözüm Yolları) 

 Öncelikle de güç düğmesine basarak telefonun gerçekten açılıp açılmadığını kontrol etmeniz gerekir. Ekran önceki haline hemen dönerse telefon açılmamış demektir. Ekranın belirli bir süre boyunca otomatik olarak kapanması da normaldir. Ekranın açık kalacağı süreyi doğru bir şekilde ayarlamak için Ayarlar kısmına giderek birini yapmanız gerekir. 

 Windows 10’da bulunan Ayarlar uygulaması, resmi olarak yerleşik Windows uygulamaları arasında yer alır. Bu nedenle de, yeniden yükleme (diğer Windows 10 uygulaması ile birlikte), onunla ilgili tüm sorunları çözebilir. Bunu yapmak için de, Power Shell’i açmanız gerekir. (Arama bölümüne ise, “powershell” yazmanız gerekir. Sonra sağ tıklayarak ve “Yönetici olarak çalıştır”) komutu girmeniz gerekir. "Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}" komutu, tüm Windows uygulamalarını yeniden kaydeder ve yeniden yükler. Ayarlar uygulaması de tam çalışma düzenine geri döner. 

Haberin Devamı

 Ayarlar uygulamasını düzeltmenin daha ayrıntılı bir şekilde yöntemini denemeden önce işin yapılabileceği birkaç hızlı bir düzeltme de söz konusudur. Sabit sürücünüzü ise, hatalar için taramanız gerekir. Windows tuşu için de + R tuşlarına basmanız gerekir. Çıkan Çalıştır penceresine de, “cmd” yazmanız gerekir. Ardından, komut istemini açarak ve sfc /scannow yazmanız gerekir. Bu girişim de başarısız olursa, Windows Update Sorun Gidericisini indirmeniz gerekir. Ardından yardımcı olup olmadığına bakmanız gerekir.

  Yeni bir Windows Kullanıcı Oluşturmanız Gerekir

  Ayarlar uygulamasını açamıyorsanız da yeni bir yönetici hesabı oluşturarak dosyalarınızı ona aktarma konusunda çok daha radikal bir çözümün zamanı da gelmiş demektir. Yeni bir hesap açmak için de Ayarlar uygulamasını kullanamazsınız. Windows 10 Pro’nuz bulunuyorsa Microsoft Ortak Konsol Belgesini de kullanabilirsiniz. Arama kısmına “lusrmgr.msc” yazmanız gerekir. Ortak Konsol Belgesinde ise, Kullanıcılar ‘ı tıklamanız gerekir. Kullanıcıları sağ tıklayarak ve daha sonra “Yeni kullanıcı” ya tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

  Bilgilerinizi girmeniz gerekir. Daha sonra mevcut hesabınızdan çıkarak yeni hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Başlat menüsü ya da Ctrl + Alt + Del tuş kombinasyonu sayesinde kullanıcı değiştirerek giriş yapmanız gerekir. Windows 10 Home Edition’a sahipseniz bunun yerine komut istemini de kullanarak yeni bir kullanıcı oluşturmanız da gerekebilir. Arama bölümüne “cmd” yazmanız gerekir. Çıkan Komut İstemi‘ne ise, sağ tıklayarak daha sonra “Yönetici olarak çalıştır”a tıklamanız gerekir. Komut İstemi’nde ise, komutu yazmanız gerekir. Yeni bir yönetici hesabı açmak ve oluşturmak istediğiniz kullanıcı adı ve parolayı kullanarak da giriş yapmanız gerekir.

Haberin Devamı

  Hesabın oluşturulduğunu size iletmek için “Komut başarı ile tamamlandı” mesajını görmeniz gerekir. Daha sonra da “Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Kullanıcı Hesapları > Başka bir hesabı yönetin” bölümüne gitmeniz gerekir. Yeni oluşturduğunuz bir yeni hesabı seçmeniz gerekir. “Hesap türünü değiştirmeniz gerekir.” Daha sonra da yeni açılan pencerede “Yönetici” ye tıklamanız gerekir. Ardından “Hesap Türünü Değiştirin” butonuna tıklayabilirsiniz. Aynı zamanda mevcut hesabınızdan ve yeni kullanıcı hesabından çıkış yapmanız gerekir. Ayarlar uygulamasına ulaşmayı deneyerek, şimdi çalışıyor olmalı butonunu seçmeniz gerekir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!