Win 7: Sessiz ve derinden!

Güncelleme Tarihi:

Win 7: Sessiz ve derinden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2009 10:30

Bir süredir kan kaybeden Windows, Windows 7 ile yeni bir döneme giriyor...

Haberin Devamı

İşletim sistemi pazarından son zamanlarda Microsoft için pek iyi haberler gelmiyordu. Pazarın mutlak hakimi olmasına rağmen Microsoft, ufak oranlarda da olsa pazar payı kaybediyordu. Fakat dev firma nihayet aradığı taze kanı Windows 7 ile bulmuş gibi görünüyor. Mart ayı oranları son zamanlarda Microsoft için önceki aylara göre çok daha iyi geçti.

NetApplications'a göre en çok tercih edilen işletim sistemi olan Windows XP, Mart ayındaki %0,68'lik kaybına rağmen, %62,85'lik pazar payına sahip. Arkasında ise çok eleştirilen Vista %23,42'lik paya sahip olarak yer alıyor. Halen çok düşük bir orana sahip olsa da Windows 7, tüm Windows işletim sistemleri arasında en istikrarlı artışa sahip. Şu anda sadece %0,21'lik paya sahip olsa da Windows 7'nin piyasada sadece beta sürümü ile yer aldığını hatırlatmakta fayda var. Halen %0,19 paya sahip Windows 98'i ve diğer Windows işletim sistemlerini de hesaba katınca, Windows Mart ayında toplam %88,14 paya sahip.

Haberin Devamı

Apple işletim sistemleri %0,16'lık artışla toplamda %9,77'ye ulaştı. Linux ise %0,02 artışla toplam payını %0,9'a yükseltti.

Tüm işletim sistemlerinin hesaplandığı araştırmada en ilgi çeken oran ise Apple'ın iPhone işletim sistemi. iPhone OS'un payı %0,49. Google'ın Andorid'i ise %0,06'lık oranla bir hayli geride.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!