Wifi Şifremi Unuttum, Telefondan Ve Bilgisayardan Nasıl Öğrenebilirim?

Güncelleme Tarihi:

Wifi Şifremi Unuttum, Telefondan Ve Bilgisayardan Nasıl Öğrenebilirim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 11:32

Çok uzun bir zamandır hayatımızın önemli bir parçası haline gelen Wi-Fi’nin şifresini zaman zaman unutabiliyoruz. Genellikle bir defa girdiğimiz zaman bir daha kolay kolay ihtiyacımız olmayan Wi-Fi şifresi, modem arayüzden de istendiği zaman değiştirilebiliyor. Wifi şifremi unuttum, telefondan ve bilgisayardan nasıl öğrenebilirim tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Bir zamanların ulaşılmazı olan ama günümüzde hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen Wi-Fi’nin açılımı ise, Wireless Fidelity’dir. Bu da ciddi bir kablosuz bağlantı alanıdır. 

 Wifi Şifremi Unuttum, Telefondan ve Bilgisayardan Nasıl Öğrenebilirim? 

 İnternete erişim sağlamak için kullanılan telefon, bilgisayar, tablet, hatta buzdolabı gibi tüm elektronik cihazlara kablosuz bir şekilde bağlantı imkanı sunan Wi-Fi, çıktığı ilk günden beri hayatın önemli bir parçası olmuştur. Wifi Şifresi öğrenme işleminin en basit yolu ise, modemin altında bulunan etiketi incelemektir. Modem şifresini önceden hiç değiştirmediyseniz yani hala varsayılan kullanıcı adını ve şifreyi kullanıyorsanız kolaylıkla şifreyi bulabilirsiniz. 

 Evlere verilen her modem varsayılan bir wifi adı ve şifresi ile kullanıma açılır. Varsayılan wifi şifresini kolaylıkla bulmak için modeminizin üzerinde ya da arkasında hem “Kablosuz Ağ Adı” ve “Kablosuz Ağ Şifresi” bilgileri bulunan bir etiket görmeniz gerekir. Varsayılan şifreyi hala değiştirmediyseniz, modeminize bağlanmak için de bu şifreyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Modeminizin üzerinde ise, yazılı bir varsayılan şifre etiketi bulunmayabilir. Bu nedenle de bağlı olduğunuz wifi şifresi bulmak için diğer yöntemleri denemeniz gerekir. 

Haberin Devamı

 Windows, aynı zamanda önceden bağlandığınız ağların wi-fi şifresini saklar. Windows 7 ve daha önceki sürümlerde ise, bunları Ağ ve Paylaşım Merkezi’nin içinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ama Windows 8 ve Windows 10’da komut istemini kullanmalısınız. 

 Windows Wifi Şifresi Nasıl Bulunur? 

 Bir Windows dizüstü ya da masaüstü bilgisayar ile bir wifi ağına bağlandığınız zaman, Windows bu wifi ağının şifresini hatırlar. Wi-Fi şifresini ise, o wifi ağına daha önce bağlanmış olan ya da o anda bağlı olan herhangi bir Windows bilgisayarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmeni gerekir;

 Şu anda Windows’ta bağlı bulunduğunuz wifi ağının da parolasını öğrenebilmek için, Denetim Masası’nda bulunan Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne gitmeniz gerekir. 

Haberin Devamı

Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi‘ne ulaşmanız gerekir. 

Ardından şimdiki wifi bağlantısının ismini tıklamanız gerekir. 

Görünen Wi-Fi Durumunun penceresinde bulunan “Kablosuz Özellikleri” düğmesine tıklamanız gerekir. 

Gizli parolayı görüntüleyebilmek için “Güvenlik” sekmesine tıklamanız ve “Karakterleri göster” onay kutusunu etkinleştirseniz gerekir. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!