Vpn Nasıl Değiştirilir? Vpn Ayarları Değiştirme (Windows 7, 8, 10, 11 Ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Vpn Nasıl Değiştirilir Vpn Ayarları Değiştirme (Windows 7, 8, 10, 11 Ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:27

Konumunuzu istediğiniz zaman çevrimiçi olarak değiştirebilecek bir araca sahip olmak faydalıdır, ancak nasıl? Neyse ki VPN'ler, konumunuzu dünyanın neredeyse her yerine değiştirebilen popüler ve kullanımı kolay siber güvenlik araçlarıdır. İşte, VPN değiştirme hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

VPN kullanma nedeniniz ne olursa olsun, her zaman yaptığı tek şey IP adresinizi dış dünyaya değiştirmektir.

VPN ile IP Değiştirme ve VPN Ayarları

Bir VPN veya Sanal Özel Ağ, trafiğinizi başka bir konumdaki bir sunucu üzerinden göndererek görünen konumunuzu değiştirir. Çalışma prensibi;

VPN uygulamanız, VPN hizmetinizin sunucularının bulunduğu dünyanın herhangi bir yerinde bir sunucu seçmenize olanak tanır. Seçtiğiniz sunucuya bağlandığınızda, uygulamanız cihazınızdan gelen tüm trafiğin etrafında şifreli bir tünel oluşturacaktır. Bu VPN tüneli doğrudan seçtiğiniz sunucuya gidecek ve bu da trafiğinizin şifresini çözecek ve onu nihai hedefine gönderecektir. Ancak, konumunuzu ve kimliğinizi belirlemeye yardımcı olan IP adresiniz (internet protokolü) artık sunucunun adresi olacaktır.

Fiziksel konumunuzu gizlemek için sanal bir özel ağ kullandığınızda, bu süreçte IP adresinizi de değiştirirsiniz. IP adresinizi değiştirmek için yapmanız gereken adımlar;

Bir VPN aboneliği edinin.

Haberin Devamı

VPN uygulamasını cihazınıza indirin.

Uygulamayı başlatın ve oturum açmak için kimlik bilgilerinizi girin.

Saniyeler içinde en iyi uzak sunucuya bağlanmak için “Hızlı bağlantı” düğmesine tıklayın.

IP adresinizi ve konumunuzu değiştirdiniz! VPN sunucunuzu örneğin ABD olarak değiştirmek istiyorsanız, ülke pinine dokunmanız yeterlidir.

Mac ve Windows Sürümleri İçin En İyi VPN Uygulamaları

VPN'ler söz konusu olduğunda, dünyanın en popüler işletim sistemi olan Windows'a hemen hemen her VPN hizmeti uyum sağlayacaktır. Uygulamalarının çoğu, Windows 7, Windows 8, Windows 10 ve şimdi Windows 11 dahil olmak üzere işletim sisteminin tüm yeni sürümlerinde çalışır. Aynı durum MAC’ler için de geçerlidir. Çok çeşitli VPN'ler, en iyi Windows VPN'i değerlendirmek için kriterleri daraltmayı zorlaştırır. Örneğin, Windows'ta Netflix ve Hulu'nun engellemesini kaldırmak için en iyi VPN, Windows'ta torrent için en iyi VPN olmayabilir.

Bu nedenle, her yönüyle en iyi performans, güvenlik, tasarım ve müşteri desteğine sahip Windows için en iyi VPN uygulamalarını bulmak gerekmektedir. Windows 7, 8, 8.1, 10 ve 11 için en iyi VPN'i seçmek için gerekli kriterler;

Günlüğe kaydetme politikası

Haberin Devamı

Güvenlik özellikleri ve şifreleme

Bağlantı hızları ve kullanılabilirlik

Uygulama tasarımı ve uyumluluk

Müşteri desteği

Web sitelerinin engellemesini kaldırma ve sansürü aşma yeteneğidir. Bunlara dikkat ettiğiniz taktirde en ideal VPN’e sahip olabilirsiniz.

VPN Seçimi ve Kurulumu

Cihazınıza bir VPN (sanal özel ağ) kurmak için birkaç seçeneğiniz var . Seçimleriniz öncelikle şunlar tarafından belirlenecektir;

Cihazınız: Masaüstü mü mobil mi?

İşletim sisteminiz (OS): Windows, macOS, Android veya iOS?

VPN yazılımınız: Bir VPN uygulaması mı indireceksiniz yoksa VPN'nizi manuel olarak mı yapılandıracaksınız?


Tüketici düzeyindeki birçok VPN sağlayıcısı, VPN'lerini uygun uygulama biçiminde sunar. Piyasadaki bu kadar çok VPN ile kullanımı kolay bir VPN bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Kolay VPN kurulum prosedürü, yeni VPN'inize mümkün olduğunca sorunsuz bir şekilde başlamanızı sağlayacaktır.

Bir VPN seçip yüklemeden önce;

Şifreleme gücü: Sundukları gizlilik korumalarının yanı sıra , VPN'ler internet trafiğinizi şifreleyerek de güvence altına alır. Bu, başkalarının internet üzerinden yaptıklarınızı gözetlemesini engeller.
IP paylaşımı: Bazı VPN'ler, birden fazla kullanıcının aynı IP adresini paylaşmasına izin verir; bu, IP adresinizi bir başkasının arkasına saklayarak sağlanan gizlilik korumalarına başka bir katman ekler.
Platforma uygun: Tüm VPN sağlayıcıları, her cihaz türünü ve platformu kapsayan bir uygulama sunmaz.
Eşzamanlı bağlantılar: VPN'inizi birden fazla cihazda kullanmak mı yoksa evinizdeki diğer kişilerle paylaşmak mı istiyorsunuz? Öyleyse, aynı anda birkaç cihazı bağlamanıza izin veren bir sağlayıcı bulmanız gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!