Vk Hesap Silme 2023 - Kalıcı Olarak Vk Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır

Güncelleme Tarihi:

Vk Hesap Silme 2023 - Kalıcı Olarak Vk Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

VK Hesap silme işlemi gerçekleştirmek isteyenler; İnternet çapından araştırma yapmaktadırlar. Bununla beraber ekranın sağ üst bölümünde yer alan ''Avatar'' kısmına tıklanmaktadır. Bu kısımdan; '' Ayarlar'' bölümüne geçiş yapılmaktadır. Ruslar tarafından sık sık kullanılan bu sosyal medya platformu, Facebook'a benzer altyapı ile hizmet vermektedir. Bu yüzden VK hesap silme işlemi için kullanıcılara belli düşünme süresi verilmektedir. Peki, VK hesabı nasıl silinir? Kalıcı şekilde VK hesabı kapatma nasıl yapılmaktadır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

VK sosyal medya platformu; görünüşü itibariyle Facebook'a benzemektedir. Fakat daha basit arayüz ile hizmet vermektedir. Videolar, fotoğraflar, mesajlar, arkadaşlar gibi özellikleri bulunan uygulama çapında tanınmayan kişilerle de arkadaşlık kurulabilmektedir. Fakat bu uygulama çapında sahte hesapların açılması neredeyse olanaksızdır. Çünkü hesap kontrolleri, cep telefonlarıyla yapılmaktadır. Bu yüzden her üyenin yalnızca bir hesabı bulunmaktadır. Bu uygulama en çok Ukrayna, Rusya ve Kazakistan gibi ülkelerde kullanılmaktadır. Fakat bütün dünya ülkelerindeki insanlar adına kullanıma açık uygulamalardan birisidir. Diğer ülkelerden insanlar; Ruslar ile konuşmak, Rusça bilgisini geliştirmek adına uygulamayı indirebilmektedir.

VK Hesap Silme 2023

Haberin Devamı

VK hesabı; VKontakte, Connect ve Mail.ru gibi grup hizmetleri adına ortak şekilde kullanılan hesaptır. Bu uygulama sayesine pek çok işlem gerçekleştirilmektedir. Yemek siparişi, ödeme, taksi çağırma gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkündür. VK hesabının bulunması dahilinde ve bu hesabı silmek isteyen bir kullanıcı varsa aşağıdaki adımları takip etmelidir;

  - Sağ üst bölümde yer alan adın üzerine tıklanması gerekmektedir. Bu bölümde ''Yardım'' alternatifine tıklanması gerekmektedir. Sayfanın alt kısmına inildiği zaman "How do I delete a VK Connect account?" bölümüne tıklamak gerekmektedir.

 - Karşılaşılan sayfa bünyesinde ''This Link'' butonuna tıklayıp, işleme devam edilmelidir.

 - Sol sekmede bulunan ''Güvenlik ve Giriş'' bölümüne tıklayıp, sayfanın alt bölümüne gelinmesi gerekmektedir.

 - Daha sonra ''VK Connect profilin silinmesi" butonuna tıklamak gerekir.

 - Bu işlemden sonra karşı karşıya gelinen ekran dahilinde ''Profili Sil'' butonuna tıklamak gerekir. Bu şekilde VK hesabı ve bu hesap ile giriş yapılan servislerdeki bütün veriler silinecektir. Bunun adına 7 aylık süre zarfı verilmektedir. 

 Kalıcı Olarak VK Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır? 

 Kullanıcıların VK hesabını kapatması adına gerekli olan bir link söz konusudur. Bununla beraber doğrudan hesap silme sayfasına erişim sağlanmaktadır. Bu sayfa bünyesinde, hesabın ne sebeple kapatılmak istendiğine dair sorular istenmektedir. Herhangi bir sebebe tıklanmasının sonrasında CK hesabı kapatmak adına ''Delete Profile'' kısmına basılmalıdır. Hesabın kapatılmasından sonra belirli bir süre tekrardan dönüş yapılması mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Geri dönüş yapılması mümkün sürenin site çapında bilgilendirme kısmında belirtildiği söylenebilir. Fakat herhangi giriş işlemi yapılmadığı zaman VK hesapları tam anlamıyla kapatılacaktır. Bunun yanı sıra linke direkt değil, manuel şekilde hesabı kapatmak isteyen üyeler VK hesabına giriş yapıp, profildeki ''Settings'' bölümüne tıklamak gerekmektedir. Daha sonra açılmış olan ''General'' alternatifine tıklamak gerekmektedir. Daha sonrasında sayfasının en alt kısmında yer alan profil silme linkine tıklayıp, belirtilen adımları takip ederek, VK profilini başarı ile silme işlemi tamamlanmaktadır. 

 Telefon ile VK hesap kapatmak adına ise aşağıdaki işlemlerin takip edilmesi gerekmektedir; 

Haberin Devamı

 - Ekranın sağ alt kısmında yer alan üç tane çubuğa tıklanması gerekmektedir.

 - Sağ üst bölümde yer alan ''Ayarlarım'' kısmına tıklanması gerekir.

 - Açılan alternatifler içerisinde ''Oturum'' tercih edilmelidir.

 - Sayfanın alt bölümünde yer alan ''Hesabınızı buradan silin'' alternatifine tıklanmalıdır.

 - ''Profili sil'' alternatifine tıklanıp işlem gerçekleştirilir. 

 Bu şekilde VK hesabı kapatılacaktır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!