Vine kullanıcılarına büyük şok

Güncelleme Tarihi:

Vine kullanıcılarına büyük şok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 07:40

Popüler video uygulaması Vine kapanıyor.. Twitter'ın ücretsiz kısa video uygulaması Vine dişli rakipleri Instagram ve Snapchat'a daha fazla dayanamadı; kapatılıyor. Kararı Medium'da yayınlanan bir blog ile paylaşan şirket, şimdiye kadar platformda üretilen Vine içeriklerine erişilebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Twitter'ın 2012 yılında daha yayın hayatına başlamadan 30 milyon dolara satın aldığı Vine uygulaması için yolun sonu görüldü. Bu yılın üçüncü çeyreğinde 103 milyon dolar zarar açıklayan Twitter, küçülmek istemiş ve yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırmaya karar vermişti. Bu kararın ardından şirketin yakın zamana kadar oldukça popüler olan; ancak günden güne kan kaybeden uygulaması Vine'ı kapatacağı açıklandı.

Vine kullanıcılarına büyük şok
Vine'ın kurucusu Rus Yusupov, Vine'ın kapatılması kararını Twitter'da 'Şirketinizi satmayın' sözleriyle yorumlarken; söz konusu tweet kısa sürede binlerce retweet ve beğeni aldı.

Kararı "Vine ile ilgili önemli haber" başlığıyla duyuran şirket, kullanıcılarına şimdiye kadar ürettikleri içerikleri uygulama üzerinden kendi cihazlarına indirebileceklerinin garantisini verdi. Açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Uygulama, web sitesi ya da çektiğiniz Vine'lar bugün hiçbir yere gitmiyor. Onlara değer veriyoruz ve bu işi doğru bir şekilde yürüteceğiz. Vine'larınızı indirebileceksiniz. Siteyi açık tutacağız çünkü şimdiye kadar yapılan bütün Vine'lara ulaşılabilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sitede ya da uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan önce haberdar edileceksiniz."

Vine kullanıcılarına büyük şok

Vine kullanıcı sayısının günbegün eridiğini gösteren bir rapor

Diğer bir deyişle uygulamaya desteğin kesildiği; ancak kullanıcıların 'bir süre daha' hesaplara erişebileceğine dikkat çekildi ve yeni bir karar alınıncaya kadar sürecin bu şekilde işleneceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Vine için içerik üreten popüler kullanıcılarla yakından ilgilenilerek şirkete yöneltilen bütün soruların yanıtlanacağı belirtildi.



INSTAGRAM VE SNAPCHAT'E YENİLDİ

Vine yayınlandığı ilk aylar oldukça ilgi çeken bir uygulama oldu; ancak zaman geçtikçe uygulamaya yüklenen 6 saniyelik videolar kullanıcılara yetmemeye başlayınca rakip uygulamalar Snapchat ve Instagram Vine kitlesini kendini çekmeye başladı. Vine ile fenomen olmayı başaran pek çok isim de Vine'ın artık eskisi kadar popüler olmadığını fark edince hesaplarını Instagram ve Snapchat'e taşıdı ve Vine hesaplarından diğer uygulamalarda bulunan hesaplarına kitlelerini çekmeye çalıştı. Dünya genelinde süren bu akım; neticede Vine'ı günden güne eritti ve artık istediği kârı elde edemediği Vine uygulamasının ölüm fermanını Twitter imzalamış oldu.

Vine kullanıcılarına büyük şok

2013'ün ilk ve üçüncü çeyrek dönemleri arasında Vine pek çok uygulamaya göre iyi durumdaydı ve kullanıcı kitlesini yüzde 403 oranında artırmıştı. 

VINE'IN EN POPÜLER İSİMLERİ

Vine kendi fenomenlerini yarattı; kimi sesini duyurmayı başararak dizi ve filmlerde dahi oynama şansı yakaladı. Peki Vine'ın en çok takipçi sayısına sahip kullanıcıları kim?

1. KingBach - 16 milyon 218 bin takipçi
2. Lele Pons - 11 milyon 442 bin takipçi
3. Britanny Furlan: 9 milyon 910 bin takipçi
4. Rudy Mancuso: 10 milyon 670 bin
5. Nash Grier: 12 milyon 858 bin

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!