Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir? Varsayılan Tarayıcı Değiştirme İşlemi (Windows 7, 8, 10 Ve 11)

Güncelleme Tarihi:

Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir Varsayılan Tarayıcı Değiştirme İşlemi (Windows 7, 8, 10 Ve 11)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:20

Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir konusu sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önem taşıyan konulardan birisidir. Bu bakımdan Varsayılan tarayıcı değiştirme işlemi (Windows 7, 8, 10 ve 11) öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla bu işlemi kullanabilirsiniz. Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir? Varsayılan tarayıcı değiştirme işlemi (Windows 7, 8, 10 ve 11) detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir? Bilgisayar da kullanılan uygulamalar içerisindedir. Günlük hayatta ister kurumsal ister bireysel bilgisayar kullanımında çok önemli bir yere sahiptir.

Varsayılan Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?

Ios ve Android cihazlarda varsayılan tarayıcı değişikliği kolaylıkla yapmak mümkündür. Tarayıcı tanımı yapılacak olursa bir web sayfasının yüklenmesi ve verilerin doğru olarak kullanıcı ekranına hızlı bir akışla getirilmesini sağlayan, arka planda konu olan web sayfası kodlarını çözerek kullanıcının anlayacağı şekilde ekrana gelmesini sağlayan bir araç olarak tanımlanmaktadır. Tarayıcılar geçmişten bu güne kadar çeşitlilik sağlamıştır. İnternet Explorer, Opera, Mozilla, safari gibi birçok tarayıcılar bu güne kadar kullanıcılara yardımcı olmuştur. Ios laptop, Netbook, Macbook veya Iphone cihazlarda kullanılan ve tam destekleyen tarayıcı Safari olarak ifade edilmektedir.

Diğer tarayıcılar da kullanılmaktadır. Ancak bazen sıkıntılar yaşanabilmektedir. Varsayılan tarayıcı değiştirmek oldukça basit bir işlemdir. Bir internet sayfası açılarak sağ üstteki ayarlar menüsüne girerek varsayılan tarayıcı seçerek etkinleştirmek bu işlemin tamamlanması için yeterli olacaktır.

Bu gün özellikle Android işletim sistemi kullanılan cihazlarda en sık kullanılan tarayıcılar içerisinde Chrome uygulaması tercih edilmektedir. Bu uygulamayı varsayılan olarak etkinleştirmek için sayfa bir internet sayfası açılarak ayarlar menüsüne tıklamak ve Chrome başlığını seçerek uygula ve tamam tuşlarını kullanmak suretiyle gerçekleşecektir. Android işletim sistemleri ilk olarak varsayılan tarayıcı olarak Microsoft Edge uygulaması olarak işlev görmektedir. Ancak tarayıcı değişikliğini ayarlar menüsünde kullanıcı isteğine göre varsayılan tarayıcıları ayarlayabilmektedir.

Bazen cihazlarda bu tarayıcı desteklenmiyor şeklinde uyarılar çıkabilir bunun anlamı artık tarayıcının eski sürümde kalması sebebiyle güncel tarayıcının yüklenmesi isteğidir.

Mobil telefonlarda da varsayılan değişiklikleri yapmam mümkündür. Bunun için öncelikle İOS veya Android telefona göre değişiklik gösterebilecektir. Android telefonlarda Google Play üzerinden Chrome tarayıcı cep telefonuna indirilir ardından Chrome açılır ve ayarlar içerisinde varsayılan olarak işaretlenir.

Ios uygulamasına sahip Iphone mobil telefonları için Apple Store uygulamasından Chrome veya istenen farklı bir tarayıcı öncelikle indirilir yine sayfa içerisinde varsayılan olarak işaretlenerek işlem tamamlanacaktır.

İster Android ister Ios işletim sistemi olsun tüm cihazlar web sayfalarını açabilmek için güncel bir tarayıcıya mutlaka ihtiyaç duymaktadır. Bazı durumlarda tarayıcılar açılmayabilir bu durum da güncel listeye bakılması ve güncelleme geldiyse mutlaka güncellenmesi gerekir. Manuel olarak yapılması istenmiyorsa otomatik güncellemenin açılması yeterli olacaktır.

Varsayılan Tarayıcı Değiştirme İşlemi Windows 10 ve 11

İşletme sistemleri kendi prosedürlerine göre varsayılan tarayıcı tanımlamasında değişiklikler gösterebilmektedir. Bu bağlamda Bilgisayarın öncelikle hangi işletim sistemine sahip olduğunu bilinmesi gerekmektedir. Windows 10 ve 11 de varsayılan tarayıcı değişiklikleri konusunda takip edilmesi gereken adımlara detaylarıyla bakılacak olursa öncelikle başlat tıklamak ardından varsayılan uygulamasına girmek gerekmektedir. Sonrasında sistemin varsayılan olarak güncel tuttuğu tarayıcıların birini seçmek ve uygula demek yeterli olacaktır.

Varsayılan Tarayıcı Değiştirme İşlemi Windows 7

Windows 7 işletim sitemine sahip olan bilgisayar ve cihazlarda ise Yine başlat menüsünden denetim masası uygulamasına gitmek gerekiyor ardından programlar ve sonrasında ise varsayılan menüsünden ayarlara girmek ve ardından Chrome seçerek önce uygula sonra tamam ile işlemi bitirmek yeterli olacaktır. Bazı durumlarda uygulama değişikliklerine gidilmesi gerektiğinden bilgisayarı yeniden başlatma gerekebilecektir.

Varsayılan Tarayıcı Değiştirme İşlemi Windows 8

Windows 8 uygulamasında tarayıcı değişikliği başlat menüsü ve ardından ayarlar menüsünden varsayılan tarayıcıları başlığı ardından değişiklik söz konusu olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!