Ünlü illüstratör iPad Pro ile çizimlerini konuşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü illüstratör iPad Pro ile çizimlerini konuşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2019 08:37

Apple'ın geçen yıla damga vuran en yeni tableti iPad Pro, tasarımcıların da eli kolu olmaya başladı. Önceleri kağıt üzerinde çalışmalarını sürdürenler artık iPad'leri üzerinde bunu yapar oldu. Ünlü illüstratörlerden biri olan Ethem Onur Bilgiç de iPad Pro ile tasarımını konuşturanlardan... Bilgiç, tasarımlarını oluştururken hangi uygulamalardan faydalandığını, iPad Pro ile çalışmanın nasıl bir 'şey' olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

1986 yılında İnebolu'da dünyaya gelen Ethem Onur Bilgiç, azımsanmayacak bir zamandır tasarımlarını iPad Pro ile çiziyor. Klasik kalem ve kağıttan uzaklaşarak dijitalleşen Bilgiç, çeşitli tiyatrolar için afiş, reklam ajansları ve dergiler için illüstrasyon, yayınevleri için kitap kapakları gibi çalışmalar üretiyor.

2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Grafik Tasarım okumaya başlayan Bilgiç, dördüncü yılında diploma projesini alıyor ama süreç devam ediyor. iPad Pro ile tanışmasının kendisine ivme kazandırdığını dile getiren Bilgiç, şu satırları kaydetti: Teknoloji çalışmalarımda ciddi bir hız sağlıyor. Ayrıca bir müşteriye yaptığım projelerde revizyonları yapmamı kolaylaştırıyor. Bu da bana zaman kazandırıyor aynı zamanda. 2007 yılından beri çizim tabletleri kullanıyorum. Son bir buçuk yıldan beri de iPad Pro kullanıyorum. iPad Pro hızın yanında mobillik kazandırdı. Böylelikle atölyemin dışında daha fazla zaman geçirebiliyorum.

Ünlü illüstratör iPad Pro ile çizimlerini konuşturuyor

Instagram @ethemonurb

İki nesil iPad Pro'yu deneyimleme şansı bulduğunu dile getiren Bilgiç, son çıkan modelin işine fazlasıyla yaradığını, özelliklerini halen keşfettiğini kaydetti. "Uyguladığınız basıncı çok doğru alıyorsunuz. Aynı zamanda ekranın da kağıt hissiyatı çok iyi duruma gelmiş. Baya rahat ve hissettiğimin karşılığını görebiliyorum" diyen Bilgiç, çizimlerinde daha çok Procreate uygulamasından faydalanıyor. Bir yılı aşkın bir süredir çizimlerini dijital ortamda hazırlayan ve normal bir kalem yerine Apple Pencil ile çalışan Bilgiç,  Procreate uygulamasının çizimleri için fazlasıyla kullanışlı olduğunu belirtti.

Ünlü illüstratör iPad Pro ile çizimlerini konuşturuyor

Instagram @ethemonurb

Kalem hassasiyetiyle ilgili de konuşan Bilgiç, gelecek iPad modellerinde Apple Pencil'ın tam anlamıyla bir 'kalem'e dönüşeceğini umduğunu söyledi. "Suluboya ve yağlı boya gibi geleneksel fırçalarda biraz daha doğal karışım olabilir. Bunların dışında sarj süresi iyi ama gelişirse çok daha güzel olur, özellikle uzun seyahatlar için" diyen Bilgiç, çalışmalarını Instagram hesabından takipçileriyle paylaşıyor. 

Ünlü illüstratör iPad Pro ile çizimlerini konuşturuyor


ETHEM ONUR BİLGİÇ KİMDİR?

1986 yılında İnebolu'da doğdu. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümüne girdi. Dergilere kapak ve konu çizimleri, yayınevleri için kitap kapağı tasarımı ürettti. Bir dönem İthaki yayınlarında sanat yönetmenliği yaptı. Çeşitli festivaller için afiş çalışmaları yaptı. Rock’n Coke 2011, Bursa Film Festivali, Malatya Film Festivali ve Antalya Film festivali için afişler, animasyonlar ve tanıtım kampanyaları hazırladı. OT dergisi için yaptığı kapak MediaCat tarafından seçilen 2016’nın en iyi dergi kapakları arasında yer aldı. Bakırköy Belediye Tiyatroları, Moda Sahnesi, Oyun Atölyesi, DasDas, GalataPerform, Baba Sahne gibi birçok tiyatroya afişler üretti. Kış Uykusu, Ahlat Ağacı, Daire ve Kelebekler gibi bir çok ödüllü filme afişler yaptı. Salkım Söğüt isimli canlandırma kısa filmiyle birçok festivale katıldı ve ödüller kazandı. Salkım Söğüt, Adana Film Festivali’nde Altın Koza, İzmir Kısa Film Festivali’nde En iyi Kısa Animasyon, İstanbul Animasyon Festivali’nde En İyi Yerli Animasyon, Filmfest Dresden’de başarı ödülü kazandı. MOD isimli kısa film için görüntü yönetmenliği yaptı ve Galatasaray Üniversitesi’nin düzenlediği Sinepark Kısa Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü kazandı. Yurtiçi ve yurtdışında elliden fazla sergiye katıldı. İlk solo sergisi Aralık 2013'de Milk Gallery'de Tatlı Kabuslar ismiyle, ikinci solo sergisi Tövbeler Tövbesi ismiyle Bant mag. Mekan / Bina’da Kasım 2017’de, üçüncü solo sergisi de İzmir Enternasyonel Fuar’ında Karışık Kaset ismiyle açıldı. İstanbul’da kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!