ULEB Cup, IBM'e emanet

Güncelleme Tarihi:

ULEB Cup, IBMe emanet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 11:29

Beşiktaş ve Galatasaray'ın da mücadele ettiği ULEB Cup finallerindeki maçların istatistikleri, IBM Türk Spor Hizmetleri'ne emanet edildi.

Haberin Devamı

ULEB Cup yönetimi, 10-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Final 8'de görev yapması için IBM Türk bünyesinde çalışan 5 Türk istatistikçiyi Torino'ya davet etti.

IBM Türk Spor Hizmetleri Lideri Özcan Kutluata, aldıkları davetle ilgili olarak "ULEB yönetiminden doğru, hızlı ve güvenilir sonuçlar verdiğimiz için davet edildiğimizi öğrendik. Bu, benim ve arkadaşlarım için son derece gurur verici. Bu sene, Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonlarından biri olan ULEB Cup tarihinde ilk defa iki takımımız birden çeyrek finale kaldı. Biz de IBM Türk ekibi olarak tüm basketbol severlere doğru istatistikleri tam zamanında ulaştıracağız" dedi.

Türkiye'de bir ilke imza atan, IBM Türk, spor istatistik hizmetlerini 1992 yılından bu yana sağlıyor. 1992'de Efes Pilsen ana sponsorluğunda organize edilen Basketbol Final Four organizasyonda IBM Türk Spor Hizmetleri sayesinde Türkiye'de ilk defa televizyona yansıyan istatistik bilgileri, aynı yıldan itibaren, Türkiye'de oynanan, futbol, basketbol, voleybol maçları ile son yıllarda, Superlig, Euroleague ve ULEB müsabakalarını da içeriyor.

Haberin Devamı

IBM Türk Spor hizmetleri maç boyunca istatistikleri kaydediyor, maç sırasında spikerlerin kullanımına sunabildiği gibi maç sonrasında basın ile ilgili taraflara dağıtıyor. ULEB Cup finallerinde ise, isteyen basketbolseverler ULEB web sitesinden anlık güncel istatistiklere ulaşabilecek.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!