Üç boyutlu yazıcı (3D) ile üretilen müzik aletlerinin sesi çıkıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Üç boyutlu yazıcı (3D) ile üretilen müzik aletlerinin sesi çıkıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 12:03

Teknolojinin en yeni ürünlerinden üç boyutlu yazıcılar ile yapılabilecek nesnelerin sınırı yok fakat en çok merak edilen konular arasında müzik aletlerinin çıkardığı sesler, '3D yazıcılarla yapıldığı takdirde aynı sesi veriyor mu?' sorusu oluyor. Peki üç boyutlu yazıcılar ile elde edilen müzik aletlerinde ses kalitesi nasıl?

Haberin Devamı

En kaliteli olanları kadar iyi ses çıkarmaları mümkün değil ama hiç yoktan iyidir.

Üç boyutlu yazıcılar geliştikçe müzik aletlerini bile onlarla üretebilir duruma geldik. Peki bu şekilde basılan bir enstrümandan çıkan ses, satın aldığımız aletlerin sesleri kadar kaliteli olabiliyor mu? Örneğin kemanları ele alalım. Eğer ki çok kaliteli bir keman satın almadıysanız, genelde ortalama kalitede olanlar zaten ağaçtan değil, plastikten üretilmiş olur.

Bu ayarda bir keman üzerinden düşünürsek, üç boyutlu yazıcılarla basılanlar kimi zaman piyasada satılanlardan daha kaliteli olabilir. Kemanınızın ses kalitesi, baskı için kullandığınız modele de bağlı tabii. Ama plastikten üretilmiş bir akustik kemanın sesi kaliteli bir kemandan çıkan sesle kıyaslanamaz. Keman kadar iddialı bir müzik aleti peşinde değilseniz, örneğin plastik bir flüt istiyorsanız dilediğiniz renkte basabileceğiniz için zevkinize uygun bir enstrüman elde edebileceğiniz gibi, sesi de piyasada satılanlardan pek farklı olmayacaktır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!