Twitter'da timeline ne demek ve anlamı nedir?  

Güncelleme Tarihi:

Twitterda timeline ne demek ve anlamı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:45

Son yıllarda sosyal medya kullanımı ciddi oranda artmıştır. Her geçen gün yeni kullanıcılara ulaşmayı başaran sosyal medya araçları içerisinde en popüler olanlarından bir tanesi de Twitter'dır. Sosyal medya kullanımının artması ile birlikte birçok yeni sözcükte dilimize girmiştir. Bu sözcüklerin birçoğu ise yabancı kökenlidir. Timeline sözcüğü de bunlardan biridir. Twitter'da timeline ne demek? Anlamı nedir merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Twitter, ilk kez kullanılmaya başlanmasından bu yana popülerliğini hiç kaybetmemiş ve oldukça fazla sayıda kitleye ulaşmayı başarmış olan bir sosyal ağ sitesidir. Hem web üzerinden hem mobilden erişimi mümkündür. Twitter ile beraber hayatımıza yeni kelimelerde girmiştir. Bu kelimelerden en sık kullanılanlarından biri de timeline sözcüğüdür. Aktif olarak kullananların bilmesinde yarar vardır.

Twitter'da Timeline Ne Demek?

Twiter, söz, içerik, fotoğraf, video ve ses gibi birçok medyanın paylaşımını sağlayan sosyal ağdır. Bununla beraber kişiler istedikleri başka kişileri takip ederek paylaşımlarına erişebilir. Bunu takip etme yolu ile yapabilirler. Takip edilen kişilerin gönderileri ise belirli bir düzene göre kişinin sayfasında çıkmaktadır. Bu duruma ise timeline denilmektedir. Yani kişinin takip ettiği kişilere ait olan gönderilerin belirli bir zaman çizelgesine göre karşısına çıkmasına timeline denmektedir.

Haberin Devamı

Timeline Anlamı Nedir?

Timeline kelime anlamı zaman çizelgesi demektir Bu durum Twitter'a göre uyarlanarak gönderilerin akış sırasını belirlemek için kullanılmaktadır. Yani gönderiler belirli bir timeline sıralamasında çıkar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!