Twitter'da mention ne demek ve anlamı nedir? Birini mentionlamak ne demek

Güncelleme Tarihi:

Twitterda mention ne demek ve anlamı nedir Birini mentionlamak ne demek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:38

Twitter günümüzün en çok tercih edilen sitelerinden birisidir. Özellikle dünya çapında pek çok kullanıcıya sahip olan Twitter içerisinde pek çok terim kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de mention kelimesidir. Peki Twitter'da mention ne demek ve anlamı nedir? Birini mentionlamak ne demek? Sizlere mention hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Twitter üzerinden mention terimi çok sık kullanılmaktadır. Özellikle ilk kez Twitter'a kayıt olan kişiler mention teriminin ne demek olduğunu merak etmekte ve araştırmaktadır.

Twitter'da Mention Ne Demek ve Anlamı Nedir?

Twitter uygulaması içerisinde en sık kullanılan terimlerden birisi de mention kelimesidir. Türkçede karşılığı bahsetmek olan mention kelimesi Twitter üzerinden de kullanılmaktadır. Twitter'da mention kelimesi birisini etiketlemek istediğimiz zaman kullanılmaktadır. Ayrıca mention teriminin bir işareti de bulunmaktadır. Bu işaret ''@'' olmaktadır.

Twitter'da kullanılan mention ''menşın'' diye okunmaktadır. Uygulama içerisinde ünlü veya herhangi birinden bahsetmek istediğimiz zaman bu ifade kullanılmaktadır.

Birini Mentionlamak Ne Demek?

Haberin Devamı

Dilimizde bahsetmek anlamına gelen mention kelimesi Twitter içerisinde birini etiketlemek amacı ile kullanılmaktadır. Birinden bahseder iken herkes tarafından gözükmesini istemiyorsak mention işareti en başa yazılması gerekir. Bu şekilde etiketlenen kişiler ana sayfada gözükmemektedir. Fakat hem kullanıcıları takip eden kişiler hem de mentionladığınız kişiyi takip eden bir kullanıcı var ise o zaman ana sayfada gözükmektedir.

Twitter üzerinden birini mentionlamak demek o kişiyi etiketlemek anlamına gelmektedir. Mention işareti ortaya ve sona yazılır ise bütün takipçiler bu etiketleme işlemini görmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!