Twitter'da grup nasıl kurulur? Twitter'da grup kurma ve mesaj gönderme

Güncelleme Tarihi:

Twitterda grup nasıl kurulur Twitterda grup kurma ve mesaj gönderme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:12

Twitter, çoğu mobil uygulamalarda kullanılabilecek olan yeni mesajlaşma özelliklerini de resmen duyurdu. Twitter Support tarafından gerçekleştirilen açıklamalar, kullanıcıların merakla beklediği yeniliklerden de bazılarını da içeriyor. Twitter Support tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda yeni yapılan güncelleme ile kullanıcılara; DM‘de pek çok kişiye doğrudan mesajların kaydırılması ve mesaj gönderme gibi özellikler sunar. Twitter'da grup nasıl kurulur sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter’in bünyesine ekleyeceği değişiklikler arasında, yanlışlıkla bir grup sohbeti başlatmadan birden çok kişiye ayrı konuşmalar ve doğrudan mesaj gönderme yeteneği de yer alıyor.

Twitter'da Grup Nasıl Kurulur?

Twitter’ın yeni özelliği sayesinde bir tweet’i 20’ye kadar farklı DM görüşmesinde paylaşma şansı da veriyor. Twitter’ın kullanıcılarına sunmak istediği yeni özellik ise, ilk olarak Twitter’ın iOS sürümü ile web sürümüne eklenir. Şirket çok yakın bir zaman sonra da Android ekosistemine yeni özelliğini eklemeyi planlıyor.

iOS kullanıcıları için Twitter platformu, DM’e filtreleme özelliği de ekleyecektir. Bundan sonra bir DM görüşmesinde geçen her mesajı tarih ve saat ile damgalamak dışında, mesajlar güne göre gruplandırılacaktır. Twitter ise, bunun zaman damgası dağınıklığını önemli ölçüde azaltacağını söyledi. Aynı zamanda iOS kullanıcıları yakın zamanda “tepki ekle” düğmelerine sadece çift dokunarak değil, bir mesaja uzun bir süre basarak da erişebilirler. Android kullanıcılarının ise bu iki özelliğe kolaylıkla erişmesi için biraz daha beklemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Twitter'da Grup Kurma ve Mesaj Gönderme

Twitter'ın resmi blogunda paylaşmış olduğu anonsa göre, kullanıcıların birbiri ile etkileşime geçmesi için daha fazla özel bir alan açan Twitter, şimdi ise 20 kişiye kadar katılımla direkt mesajlaşmaya izin veriyor. Takipçilerinize onların birbirini takip edip etmemesinden bağımsız olarak mesaj göndermenizi sağlayan bu özellik, daha fazla kullanıcının birbiri ile etkileşimini önemli ölçüde arttırabilir. Buna ek olarak özellik, belirli gruptaki takipçileri ile etkileşime geçmek isteyen markalar için de sevindirici bir haberdir. Aynı zamanda mesajlara resim eklemenize izin veren Twitter, geçtiğimiz Kasım ayında tweet'leri direkt olarak mesaj olarak gönderme özelliğini de ekledi.

Şirketin duyurmuş olduğu ikinci yenilik ise, kullanıcıların Twitter uygulamasından ayrılmadan video düzenlemesine ve çekmesine imkan sağlıyor. Uygulamayı kullanırken tweet butonuna dokunduğunuz zaman da alternatif olarak fotoğraf ekleme menüsünden erişilebilen video kamera özelliği ile Twitter'a kendi hazırladığınız videoları ekleyebilirsiniz. 30 saniye süre kısıtlaması olan bu videoları da iPhone kullanıcıları kendi film ruloları aracılığı ile ekleyebiliyor. Twitter açıklamasında ise, Android kullanıcılarının bunun için biraz daha beklemesi gerektiğini belirtiyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!