Twitter'da gelişmiş arama nasıl ve nerede yapılır? Advanced search çalışmayınca ne yapılır

Güncelleme Tarihi:

Twitterda gelişmiş arama nasıl ve nerede yapılır Advanced search çalışmayınca ne yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:05

Yıllardır hayatımızın bir parçası haline gelen Twitter'ı aktif bir şekilde kullanan kişiler, binlerce tweet atıyor. Geriye dönük tweetlerin birikmesi çok fazla sorun yaratmasa da eskiye ait atılmış olan tweetler bazen anlamlarını zamanla yitiriyor ve onları silme ihtiyacı hissedebiliyorsunuz. Twitter'da gelişmiş arama nasıl ve nerede yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter kullancıları sık sık geçmişte attığı bir tweetleri bir arayış içine girebiliyor. Kullanıcılar, eski tarihli twitlerini silmek için bazen kolay bir yol arıyor.

Twitter'da Gelişmiş Arama Nasıl ve Nerede Yapılır?

Eski tarihli tweetleri bulmak ve bunları kısa zaman içinde silmek günümüzde çok kolay bir işlemdir. Gelişmiş arama sistemi aracılığı ile yapacağınız sorgulamalar ile birlikte belirtilen tarihler içinde aradığınız anahtar kelimeler ile ilgili istediğiniz tweetleri bulabilir ve kolaylıkla da anında silebilirsiniz.

Eski tweetlerinizi silmek için yapmanız gerekenler bazı şeyler vardır. Bu işlemini bilgisayar ortamında rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulamalar üzerinde ise kullanılamaz. Eski twitleri silmek için izlemeniz gereken yollar ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Öncelikle twitter.com/search-advanced adresine giriş yapıyoruz.

Gelişmiş arama bölümünde kullanıcı adınızı ve tweetlerinizi silmek istediğiniz ilk ve son tarih aralığını girmeniz gerekir. İşlem tamamlandıktan sonra da ara butonuna basmanız gerekir. Bu işlemi yaparken de konum kısmını boş bırakmalısınız.

Karşınıza gelen ekrandaki sekmelerden en son bölüme giriş yapmanız gerekir. Karşınıza belirlemiş olduğunuz tarih aralıklarında atmış olduğunuz tüm tweetleriniz gelir.

Bilgisayarınızda tarayıcı olarak (firefox, chrome ya da opera gibi) kullandığınız programda web konsolunu kolaylıkla aktif edebilirsiniz.

Konsol ekranını açtıktan sonra, eski tweetlerinizde karşınızdayken Tweet Silme Kodunu text dosyasından indirerek kodu kopyalayarak konsolda giriş yapılan alana yapıştırıp Enter butonuna basmanız gerekir.

İşlem sonunda ise, eski tweetlerinizi silmiş olursunuz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise, tweetlerle ilgili atayacağınız tarih aralığına dikkat etmenizdir. Yoksa yanlış tweetleri de silebilirsiniz. Bu işlem güvenli olduğu kadar aynı zamanda çok da dikkat isteyen bir işlemdir. İşlem tweetleri tek tek açarak silme işlemini şeklinde gerçekleşeceği için çok hızlı ilerlemez. Tarayıcı nedeni ile bazlı hatalar da alabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken tarayıcınızdaki sayfayı yenile işlemi yaparak yeniden kodla ilgili işlemleri de tekrarlayabilirsiniz. Tarayıcı önbelleğinin işlemle bir an önce dolması nedeni ile yavaşlıklar ya da kilitlenmeler de yaşanabilir. Fakat bunda korkulacak bir durum bulunmuyor.

Haberin Devamı

Advanced Search Çalışmayınca Ne Yapılır?

Advanced search çalışmayınca buna alternatif olarak, standart bir Twitter araması yapabilir ve dana sonra da ekranın sol tarafında yer alan Arama filtreleri kutusunda bulunan 'Gelişmiş arama' seçeneğine tıklayabilirsiniz. Gelişmiş arama twitter.com'a giriş yaptığınız zaman kolaylıkla kullanılabilir. Arama sonuçlarını, kişiler, belirli tarih aralıkları ve daha fazlasına göre kişiselleştirmenizi de sağlar. Bu, belirli Tweetleri bulmayı da önemli ölçüde kolaylaştırır. Gelişmiş arama şu şekilde kullanılır;

Arama yapmak istediğiniz içeriği twitter.com'da arama çubuğuna girmeniz gerekir.

Arama sonuçları sayfanızın sağ üst kısmında bulunan Arama filtrelerinin altındaki “Gelişmiş arama” öğesine tıklayarak ya da daha fazla seçenek öğesine ve daha sonra da “Gelişmiş arama” öğesine tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

Arama sonuçlarınızı daha da iyileştirmek için uygun alanları doldurmanız gerekir.

Sonuçlarınızı daha fazla görmek için “Ara” öğesine tıklamanız gerekir. Gelişmiş aramayı kullanarak istediğiniz içeriğe kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Tüm kelimeleri herhangi bir pozisyonda bulunan Tweetler (“Twitter” ve “arama”) şeklinde arayabilirsiniz.

Tam ifadeyi içeren Tweetleri bulmak için de (“Twitter araması”) şeklinde arama yapabilirsiniz.

Kelimelerden herhangi birini içeren Tweetlei bulmak için de (“Twitter” veya “arama”) şeklinde arama yapmanız gerekir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!