Twitter'da doğum tarihi nasıl gizlenir? Twitter doğum tarihi gizleme, kaldırma ve silme

Güncelleme Tarihi:

Twitterda doğum tarihi nasıl gizlenir Twitter doğum tarihi gizleme, kaldırma ve silme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 22:39

Doğum tarihi ayarları için bazı aşamaları takip etmeniz gerekir. Twitter’da gerçekleştirilen güncelleme ile birlikte hesap ayarlarının düzenlenmesi kullanıcılar için biraz daha karışık bir hal alıyor. Bu nedenle de kullanıcılar bu menüleri bulmakta çok zorlanıyorlar. Özellikle de doğum tarihi ayarları hakkında pek çok soru geliyor. Twitter'da doğum tarihi nasıl gizlenir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter'a doğum tarihi ekleyerek bu bilgiyi kimlerin görmesi ya da görmemesi gerektiğini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Twitter'da Doğum Tarihi Nasıl Gizlenir?

Twitter’da istediğiniz gibi doğum tarihinizi ekleyebilir ve istediğiniz zaman da bu tarihi kaldırma imkanı bulabilirsiniz. Twitter’a doğum tarihinizi eklemek için öncelikle profilinize girmeli ve kullanıcı adınızın yanında yer alan "profili düzenle"ye kısmına dokunmanız gerekir. Aynı zamanda profilinizde değişiklik yaptığınız bu bölümün en alt kısmında yer alan "doğum tarihi ekle" yazan bölüme gelmeniz gerekir. Buradan doğum tarihi ekle dedikten sonra karşınıza doğum tarihi ekleme ekranı gelir. Doğum gününüzü bu bölüme yazdıktan sonra sıra bu bilgiyi kimlerin göreceğine gelir. Daha sonra "ay ve gün" ve "yıl" seçeneklerine ayrı ayrı tıklayarak "herkes" işaretlemeniz gerekir. Bu sayede doğum tarihinizi sizi takip eden etmeyen herkes rahatlıkla görebilir.

Haberin Devamı

Doğum tarihimi kimse görmesin istiyorsanız da yine "ay ve gün" ve "yıl" seçeneklerine ayrı ayrı tıklayarak "yalnızca sen" olarak işaretlemeniz gerekir. Zaten doğum tarihimi herkesten gizledim ama yine de kaldırayım derseniz de profili düzenle ve doğum tarihi sıralamasını takip ederek "doğum tarihini kaldır" dediğiniz zaman doğum tarihi tamamen silinir.

Doğum tarihinizi buraya eklemiş olsanız da daha sonra yine bu bölüme dönerek doğum tarihi değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda doğum tarihinizi belirli kişilere gösterip belirli kişilerden gizleme ayarı da yapabilirsiniz. Bunun için ay ve gün ile yıl bölümünü ayrı ayrı işaretlemeniz gerekir. Diğer seçeneklere baktığımız zaman takipçilerin, takip ettiğin kişiler, birbirinizi takip ediyorsunuz şeklinde diğer seçenekler olduğunu da görebilirsiniz. Bunlardan kendi istediklerinizi seçerek bu ayarı kolaylıkla özelleştirebilirsiniz. Fakat bu ayarları sık sık değiştirirseniz Twitter sınırlamalarına da takılı kalabilirsiniz.

Twitter Doğum Tarihi Gizleme, Kaldırma ve Silme

Bazı adımları izleyerek doğum tarihinizi profilinizden kolaylıkla kaldırabilirsiniz:

Haberin Devamı

Twitter.com adresinde hesabınıza giriş yaparak iOS ya da Android uygulamanızı açmanız gerekir.

Profilinize giderek Profili düzenle butonuna tıklamanız gerekir.

Doğum tarihi bölümüne tıklamanız gerekir.

Doğum tarihi açılır menülerinde seçmiş olduğunuz değerleri varsayılan değerlerle değiştirmeniz gerekir. (ör. Gün, Ay ve Yıl) Aynı zamanda doğum tarihini kaldır öğesine dokunmanız gerekir. (iOS veya Android uygulaması). Web'de doğum tarihinizi profilinizden kaldırmak için de bu bilgiyi üç doğum tarihi alanından dikkatli bir şekilde kaldırmanız gerekir.

Twitter kullanıcı adı, özet kişisel bilgiler, tema ayarları ya da konum ayarları gibi pek çok hesap ayarlarını bu şekilde kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Doğum tarihi gibi profil bilgileri, hesabına mavi tık, yani diğer adı ile onaylı hesap almak isteyen kullanıcılar için gereklidir. Hesap doğrulama gereksinimleri karşılasa da, bu bilgileri doğru olarak girmeden kesinlikle hesabınızı onaylatamazsınız. Genellikle de belki Twitter Doğum Günü ilk başlarda gerekli olmayabilir. Ama ilerleyen zamanlarda hesabınız geliştikçe doğrulama için doğum yılının gereksimi daha da büyük bir önem taşır. Bu sayede istediğiniz bilgileri sizi takip eden ya da etmeyen kişilerle paylaşma ya da paylaşmama özgürlüğüne sahip olursunuz. Doğum tarihiniz size özel olsun istiyorsanız profilinizden bu bilginin kimlerle paylaşılacağım belirleyebilirsiniz. Bu sayede kişisel bilgilerinizin gizliliğini istediğiniz gibi düzenleyebilir ve ayarlayabilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!